Een spin doodmeppen? Dat zou spinnenexpert Koen Van Keer niet aanraden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een spin doodmeppen? Dat zou spinnenexpert Koen Van Keer niet aanraden. © Getty Images

7 op de 10 mensen zijn bang voor spinnen, 1 op de 10 heeft een echte fobie: “Sla ze niet dood in huis, je trekt daar alleen nog meer spinnen mee aan”

Spot jij regelmatig een spin in huis? Bereid je dan maar al voor op de herfst, want dan komen ze massaal binnen, luidt een populair gezegde over de geleedpotige diertjes. Heel wat mensen huiveren bij die gedachte. Maar hoe bang moet je nu écht zijn?

42 reacties

 • Geert Van den Broeck

  2 maanden geleden
  Moet er eigenlijk niet veel van hebben. OK het zijn nuttige dieren, maar ze hebben dikwijls een probleem met het respecteren van de 1,5 meter social distance ;-)
 • Marc Puystiens

  2 maanden geleden
  Wij laten elkaar met rust. Ze kiezen meestal hetzelfde plekje en de dikke die je in de herfst ziet zijn gewoon passanten die al jaren in je huis zitten. Eens gepasseerd zie je ze doorgaans nooit meer. En in je mond kruipen doen ze ook niet.
 • Kim Vanderstappen

  2 maanden geleden
  Ik probeer er mee te leven , de kleintjes dan toch , de grote die moeten nog altijd weg of ik slaap niet , ik werk aan mijn spinnenfobie maar je zal het er ook nooit helemaal uit krijgen
 • Severine Cap

  2 maanden geleden
  Heb er overtijd een grote gezien op mijn pas gewassen gilet. Ik ben er doodsbang van, maar ik ben trots dat ik ze gewoon laten zitten heb. Ze zag er dan ook banger uit van mij dan ik van haar…. Mijn gilet heeft wel een week of 6 gedroogd…In mijn serre laat ik deze beestjes ook zitten, het is tenslotte buiten. En ze eten het ongedierte in mijn serre op dus ja….
 • jos vermeulen

  2 maanden geleden
  Die beestjes hebben meer schrik van ons dan wij van hen en terecht blijkbaar. Wel heel veel baby spinnetjes dit jaar in de tuin, ik hang iedere keer wel ergens in een nieuw web en een uur later hangt dat daar al terug.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.