Om het gezellig warm te hebben in huis, moet je niet per se beroep doen op je verwarming.
Volledig scherm
Om het gezellig warm te hebben in huis, moet je niet per se beroep doen op je verwarming. © ThinkStock

5 tips voor een warmer, knusser huis zónder je thermostaat hoger te draaien

HLN ShopDe meest efficiënte manier om je energiefactuur te drukken is simpel: minder energie verbruiken. Met de koude herfst- en wintermaanden voor de deur is dat echter geen simpele opdracht. Je wil immers zo weinig mogelijk inboeten op je woongenot. Toch bestaan er een heleboel trucs om je verwarming lager te draaien zónder dat je kou lijdt. HLN Shop zet alvast 5 goede ideeën op een rij, onder het motto ‘alle beetjes helpen’.

 1. Met een radiatorventilator verbruikt je verwarming 10 procent minder gas: zo werkt het
  HLN Shop

  Met een radiator­ven­ti­la­tor verbruikt je verwarming 10 procent minder gas: zo werkt het

  Nu de energieprijzen de pan uitswingen, is het meer dan ooit tijd om te snoeien in je verbruik. Daar zijn legio manieren toe: gaande van isoleren en de keuze voor een zuinige verwarmingsinstallatie tot simpelweg de thermostaat terugdraaien, je ketel goed onderhouden en radiatorfolie bevestigen. Een bijkomende optie is het plaatsen van radiatorventilatoren. Ben je nog niet vertrouwd met deze relatief nieuwe en eenvoudige manier om te besparen? HLN Shop overloopt wat je moet weten.
 2. Maak jij je wc en badkamer vaak genoeg schoon? “Van een vuil badmatje kan je voetschimmel krijgen”

  Maak jij je wc en badkamer vaak genoeg schoon? “Van een vuil badmatje kan je voetschim­mel krijgen”

  Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week las ze een onderzoek over hoe vaak we de wc en badkamer schoonmaken, en geeft haar ongezouten mening én advies. “Kijk naar je wc-borstel alsof het de haren op je hoofd zijn. Je ziet in de spiegel zelf wanneer het tijd is om naar de kapper te gaan.”