Onze woonexpert Bjorn Cocquyt toont vijf huizen te koop vlak bij een school. Zijn favoriete pand vond hij in Limburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze woonexpert Bjorn Cocquyt toont vijf huizen te koop vlak bij een school. Zijn favoriete pand vond hij in Limburg. © rv / Grégoire De Poorter

5 huizen te koop die ideaal zijn voor jonge gezinnen: “Steeds minder dan een kilometer stappen naar de schoolpoort”

De nabijheid van een school is voor veel (jonge) gezinnen een van de punten op het verlanglijstje tijdens hun woningzoektocht. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt vond vijf huizen waarbij je niet eens een kilometer hoeft te overbruggen van de voordeur tot aan de schoolpoort. “Voor 325.000 euro heb je een compleet gerenoveerde, energetische burgerwoning die heel wat karakter uitstraalt.”

 1. B&B’s te koop vanaf 785.000 euro: onze woonexpert zocht en vond de mooiste panden in populaire vakantielanden: “Kleurrijk en een tikje excentriek”
  PREMIUM

  B&B’s te koop vanaf 785.000 euro: onze woonexpert zocht en vond de mooiste panden in populaire vakantie­lan­den: “Kleurrijk en een tikje excentriek”

  Het zuiden blijft voor Belgen een ideale vakantiebestemming, en steeds meer mensen dromen er dan ook van om er een Bed & Breakfast te openen. Onze woonexpert Björn Cocquyt nam een kijkje op de vastgoedmarkt in Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk, en koos er zijn favorieten uit. “Op deze plek zijn de trullo’s, typisch stenen gebouwtjes met kegelvormig dak, bijzonder charmante plekjes om te logeren, net als het oude ovenhuisje.”
 2. Maak jij je wc en badkamer vaak genoeg schoon? “Van een vuil badmatje kan je voetschimmel krijgen”

  Maak jij je wc en badkamer vaak genoeg schoon? “Van een vuil badmatje kan je voetschim­mel krijgen”

  Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week las ze een onderzoek over hoe vaak we de wc en badkamer schoonmaken, en geeft haar ongezouten mening én advies. “Kijk naar je wc-borstel alsof het de haren op je hoofd zijn. Je ziet in de spiegel zelf wanneer het tijd is om naar de kapper te gaan.”