Het is een fabeltje dat je alleen moet snoeien in de winter of het vroege voorjaar.
Volledig scherm
Het is een fabeltje dat je alleen moet snoeien in de winter of het vroege voorjaar. © Getty Images

5 gouden tips voor wie gaat snoeien

LiviosDe lente is de periode bij uitstek om heel wat tuinplanten bij te snoeien. Maar hoe pak je dit best aan? En welke planten en struiken laat je best nog ongemoeid? Bouwsite Livios geeft je deze gouden tips!

13 reacties

 • Stephan Chef

  3 weken geleden
  Als de overheden nu eens wat toegeeflijker zouden zijn i.v.m. groenafval wat dikwijls betalend is, zou er veel meer groen zijn en de verharding van tuinen stoppen.
 • Ronny Cuypers

  3 weken geleden
  Bomen en planten zijn natuur. Wie snoeit er in de vrije natuur? Doe zoals ons aller moeder natuur en laat groeien wat groeit.
 • Dany Herman

  3 weken geleden
  In Kortrijk heb je best geen tuin, ze hebben containerpark weg gedaan en de grond verkocht. Je moet naar andere stad om uw afval weg te doen Best doen zoals sommige stabiel aanbrengen en kunstgras leggen goed voor milieu en geen werk en afval. De tuincentra gaan het wel merken en de bijen moeten maar elders gaan spelen
 • Kris Bouwens

  2 jaar geleden
  Als ik 15 jaar geleden uit mijn slaapkamerraam keek, zag ik overal groen. Bomen, struiken en heel veel vogeltjes. Nu enkel nog groen in mijn eigen tuin. Heel de buurt heeft schuttingen geplaatst in plaats van hagen, ze hebben tegels in plaats van gras, bomen en struiken zijn weggehaald omdat je @#{[^{ moet betalen voor je groenafval. Je zou beloond moeten worden voor een natuurlijke tuin.
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Een normale tuin is niet geschikt voor hoge bomen. Jammer dat de meeste mensen kiezen voor geen of kleine bol boompjes ofwel onbeperkt hoge bomen. Bomen in model en op grootte houden door vakkundig te snoeien (zoals in Japan) is er niet bij. Een tuin is geen woonkamer maar ook geen oerwoud.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing