STULP Architectuur
Volledig scherm
STULP Architectuur © ©Home Sweet Home - Nick Cannaerts

5 buitengewone én Belgische huizen: van een Japans paviljoen tot een bungalow met gebogen glas

Woon.Liefhebbers van hedendaagse Belgische architectuur kunnen hun hart opnieuw ophalen, met de zesde editie van ‘Buitengewoon Belgisch Bouwen’. Het boek is een selectie van 50 recente en uitzonderlijke woningen van de hand van  architecten van bij ons, zowel gevestigde waarden als aanstormend talent. Het is zonder twijfel de ideale inspiratiebron voor wie wil (ver)bouwen of zijn huis wil inrichten. Wij selecteerden vijf bijzondere constructies.

1 reactie

 • Ellie Dubois

  1 jaar geleden
  Waarom moet het "buitengewoon" zijn? Als alleenstaande zou ik supergelukkig zijn met een lapje grond , voor een tiny house, een moestuin en op fietsafstand van mijn werk. Enkel zijn de gronden onbetaalbaar geworden, tiny house verboden als hoofdverblijf. Wat doet Vlaanderen voor mensen als ik die fulltime werken en elke euro moeten omdraaien?
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.