Architect Vincent Van Den Broecke: "Zie het ereloon van je architect niet als een kost, maar als een investering."
Volledig scherm
Architect Vincent Van Den Broecke: "Zie het ereloon van je architect niet als een kost, maar als een investering." © Blanco Architecten

5 bouwtips van architect Vincent Van Den Broecke: “Hoe eenvoudiger het ontwerp, hoe lager de bouwkost”

WonenDe bouwsite Livios vroeg architect Vincent Van Den Broecke van Blanco Architecten uit Hoeilaart naar zijn beste tips voor (ver)bouwers. Deze goede raad sla je beter niet in de wind!

12 reacties

 • Gerd Van nieuwenhove

  4 jaar geleden
  Ik heb mijn huis verplicht op de zovezegd hun bouwgrond ( ? ) moeten kopen volgens hun plannetjes gegekend door een architecten bureau . Wij hebben GEEN architect gezien nog gehoord ! Wat zegt levios hiervan ? Natuurlijk hebben wij de bouwpromotoren goed gesponserd . En dat zijn dan eerlijke architecten en makelaars ! Mijn gat, veel te veel betaald ..
 • Nils De Vriendt

  4 jaar geleden
  Met andere woorden, laat je bestelen :)
 • Dan Midden

  4 jaar geleden
  grootste fout die bouwers kunnen maken is denken dat architecten correct werk leveren! Vergeet niet dat ze dagelijks met dezelfde aannemers samenwerken en de bouwheer bijna uitsluitend eenmalige klanten zijn. Mijn architect was een ramp op technisch vlak en keurde alles vrolijk goed, incl foute meetstaten tot ik hem dagvaarde, toen was plots alles de fout van de "malafide" aannemer. Controleer je architect wekelijks of het loopt fout!
 • Eric Vanovermeire

  4 jaar geleden
  Om tot die conclusie te komen waren echt jaren hogere studies nodig. Bravo.
 • Karine Roeland

  4 jaar geleden
  Slimme architect. Gewoon een rechthoek met plat dak of wat nog goedkoper is: een kartonnen doos. Creativiteit van de architect? Creativiteit is een ander woord voor 'hoe kan ik als architect het meeste geld verdienen' op kosten van de onwetende bouwer?
 1. Maak jij je wc en badkamer vaak genoeg schoon? “Van een vuil badmatje kan je voetschimmel krijgen”

  Maak jij je wc en badkamer vaak genoeg schoon? “Van een vuil badmatje kan je voetschim­mel krijgen”

  Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week las ze een onderzoek over hoe vaak we de wc en badkamer schoonmaken, en geeft haar ongezouten mening én advies. “Kijk naar je wc-borstel alsof het de haren op je hoofd zijn. Je ziet in de spiegel zelf wanneer het tijd is om naar de kapper te gaan.”