Photo News
Volledig scherm
© Photo News

445.000 euro voor een huis in Leuven: huizenprijzen in provinciehoofdsteden stijgen forser dan die van appartementen. Check hier de prijzen

Een huis kopen in de Vlaamse provinciehoofdsteden werd vorig jaar gemiddeld 8,4 procent duurder, terwijl de prijs voor een appartement steeg met gemiddeld 6,2 procent. Dat blijkt uit de Notarisbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot) over vastgoed in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. In 2020 bedroeg de gemiddelde prijsstijging voor een huis er nog 6,8 procent en voor een appartement 7,5 procent.

68 reacties

 • leen hanssens

  4 maanden geleden
  Die prijzen zijn er niet alleen in Leuven.
 • Johnny chanet

  4 maanden geleden
  In Spanje is de omgekeerde situatie van hier : daar staat voor elke koper 3 woningen te koop. Duidelijk een overaanbod en toch kan je ook daar niet spreken van een dalende prijs. Maar als het bouwen verder gaat aan hetzelfde ritme, wat ik verwacht, gaan daar de prijzen helemaal in elkaar storten, erger dan in 2007.
 • Nico Herbots

  4 maanden geleden
  Ik begrijp niet hoe mensen, en zeker jonge mensen, dergelijke prijzen kunnen betalen. Op een gegeven moment zijn degenen die dergelijke sommen kunnen neerleggen toch op? Of is iedereen tegenwoordig grootverdiener? Of betalen die mensen maandelijks meer dan de helft van hun inkomen af aan hun lening? Of lenen ze over een periode van 50 jaar? Dat kan toch niet? De huurprijzen blijven ook alleen maar stijgen en worden voor steeds meer mensen ook onbetaalbaar. Het moet toch ergens eindigen?
 • Marleen Domende

  4 maanden geleden
  Fonske Beys : juist omgekeerd. Als niemand meer verkoopt dan is er een schaarste in koopwoningen en dan ontploffen de prijzen. Een overaanbod zou de prijzen moeten laten zakken maar dat doen we niet omdat de prijzen van woningen per regio geschat zijn. Wie onder een bepaalde prijs verkoop riskeert een boete.
 • noel ryde

  4 maanden geleden
  Er worden toch enorm veel huizen verkocht,of wel zijn er dat met veel geld,of zijn er veel die in de schuld zitten tot over hun oren....