Bijna alle verkochte kastelen zijn goed onderhouden of hebben snufjes. Bij dit kasteel in Olsene is er een zwembad in de slotgracht aangelegd.
Volledig scherm
Bijna alle verkochte kastelen zijn goed onderhouden of hebben snufjes. Bij dit kasteel in Olsene is er een zwembad in de slotgracht aangelegd. © Sotheby's

18 kastelen verkocht voor 67,5 miljoen euro: “Kopers zijn vooral jonge ondernemers tussen 35 en 45”

Woon.De verkoop van luxewoningen doet het uitstekend, maar ook het meest exclusieve vastgoed gaat blijkbaar vlotjes van de hand. Bij Sotheby’s International Realty vonden ze de voorbije twee jaar een nieuwe eigenaar voor maar liefst achttien kastelen. Goed voor een totaalbedrag van 67,5 miljoen euro. “De kopers zijn vooral jonge ondernemers tussen 35 en 45 jaar die heel gericht zoeken naar eigendommen met historische waarde”, klinkt het.

24 reacties

 • René Verhoeven

  1 dag geleden
  Jaloezie is gevolg van ongelijkheid en onrechtvaardigheid, doe daar iets aan en jaloezie verdwijnt vanzelf. Van eerlijk werken en bijdragen wordt je nooit rijk! En al diegenen die zeggen wordt zelf ondernemer, volgens jullie zou je dus bvb ook maar moeten minister worden als je vindt dat de politiek teveel verdient of krijgt, zonder dit te mogen aanklagen? Beetje kort door de bocht lijkt me, een onrechtvaardigheid aanklagen mag altijd zonder dat men daarvoor zelf moet zelfstandig worden.
 • piet devlieger

  1 dag geleden
  Ik vrees dat een kasteel kopen (tenzij je enorme middelen hebt) een beetje is zoals een boot of een yacht kopen, of juwelen of een oldtimer. Het maakt je tweemaal blij : de dag dat je het gekocht hebt en de dag dat je een koper vindt die het geld ervoor op tafel legt en je blij bent dat je er niet te veel op verloren hebt.
 • Jan Depoortere

  2 dagen geleden
  René Verhoeven, dat is nog niet alles. Ondernemers kunnen veel van de belastingen trekken terwijl de gewone mensen overal de volle pot mogen betalen. Mijn baas en zijn zus hebben beide een nieuwe hybride auto waar ze zo goed als niks voor moeten betalen hebben.
 • lieven tanghe

  2 dagen geleden
  Eens nagaan hoeveel die jonge ondernemers verdienen en vooral hoeveel belasting ze betalen .Ik weet het antwoord al , niets en geen .
 • Renaat Moerman

  2 dagen geleden
  De mensen woonden vroeger mooier en vooral veel ruimer.
 1. Aantal zorgwoningen in de tuin stijgt snel. Dit betaal je voor een tijdelijke (binnenkort vergunningsvrije) unit
  Woon.
  4

  Aantal zorgwonin­gen in de tuin stijgt snel. Dit betaal je voor een tijdelijke (binnenkort vergun­nings­vrije) unit

  Sinds corona zien steeds minder mensen met zorgbehoeften het zitten om naar een rusthuis te trekken en willen ze zo lang mogelijk in hun thuisomgeving blijven wonen. Dat wordt later dit jaar een stuk eenvoudiger, want Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) werkt aan de afschaffing van de vergunningsplicht voor tijdelijke zorgwoningen in de tuin. Ook het aanbod groeit, met zopas nog de lancering van een heuse designzorgwoning van de hand van Axel Enthoven. Wij klopten bij drie firma’s aan om het aanbod én prijskaartje te kennen.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI