1. Karen (35) en Bram (36) bouwden luxe sprookjeshut in een bos in Retie: “Zelfs de dakpannen zijn van hout gemaakt”
  PREMIUM

  Karen (35) en Bram (36) bouwden luxe sprookjes­hut in een bos in Retie: “Zelfs de dakpannen zijn van hout gemaakt”

  Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. Hoewel Karen en Bram met hun gezin maar tien kilometer verderop wonen, lijkt het alsof ze in de Kempische bossen in een andere wereld vertoeven. “ “We genieten van hetzelfde comfort als thuis: koken op gas, centrale verwarming, stromend water, een toilet dat doorspoelt. Alleen een tv en wifi ontbreken. Maar dat is een bewuste keuze.”
 1. Kris en Werner bouwen voor de tweede keer: “Zo weet je welke fouten je moet vermijden”
  Livios

  Kris en Werner bouwen voor de tweede keer: “Zo weet je welke fouten je moet vermijden”

  Bouwen doe je meestal maar één keer in je leven. Toch hoor je wel eens zeggen dat je het beter twee keer doet om het goed te doen. Dat vonden ook Kris en haar echtgenoot Werner. Dertig jaar na hun eerste bouwavontuur bouwden ze aan een tweede woning, in Sint-Idesbald, op 400 meter van het strand. Bouwsite Livios mocht binnen kijken in deze energiezuinige houtskeletbouw met bed and breakfast.
 1. Nieuwe klap voor (ver)bouwers: productiepanne drijft isolatieprijzen verder op
  Livios

  Nieuwe klap voor (ver)bouwers: productie­pan­ne drijft isolatie­prij­zen verder op

  Door een defect bij chemiereus Covestro ligt de productie van de isolatiegrondstof MDI er voor meerdere weken grotendeels stil. Het gevolg? Het tekort aan isolatiematerialen zal verder stijgen, waardoor ook de prijzen weer omhoog schieten. De MDI-prijs steeg dit jaar al met 65 procent. Sinds eind 2020 waren verschillende andere materialen, zoals staal, hout en verfproducten, ook al 30 procent duurder geworden door een tekort aan grondstoffen. Bouwsite Livios legt uit hoe dat precies komt.
 2. Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust blijkt een uitstekende investering: "De afgelopen periode namen de prijzen van een nieuwbouw elk jaar met 6 à 7 % toe"
  PREMIUM

  Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust blijkt een uitsteken­de investe­ring: "De afgelopen periode namen de prijzen van een nieuwbouw elk jaar met 6 à 7 % toe"

  Hoeveel is je tweede verblijf waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt deze zomer de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Tim Demer van Immo Portugal een vrijstaande villa met zwembad aan de Zilverkust. Het beperkte aanbod in de steeds populairdere regio stuwt de prijzen omhoog en dat ziet eigenaar Tom (50) graag gebeuren. Al is hij nog niet meteen van plan om de mooie streek te verlaten. “Toen ik op het bouwperceel van mijn villa stond en de omgeving zag, wist ik genoeg.”