1. Daar zit muziek in: IKEA en Sonos lanceren wandspeakers met decoratieve panelen
  Woon.

  Daar zit muziek in: IKEA en Sonos lanceren wandspea­kers met decoratie­ve panelen

  Na de tafellamp- en boekenlampspeaker die ze in 2019 op de markt brachten, lanceren IKEA en Sonos samen een nieuwe telg binnen het Symfonisk-assortiment: een wandspeaker met wifi die afgewerkt is met verwisselbare decoratieve panelen. Zo kan je de speaker aanpassen als je interieur van look verandert. De speaker is vanaf 15 juli beschikbaar in een standaardversie in het wit en het zwart en kost 179 euro. Vanaf september zijn de overige twaalf panelen te koop.
 1. Nieuwe klap voor (ver)bouwers: productiepanne drijft isolatieprijzen verder op
  Livios

  Nieuwe klap voor (ver)bouwers: productie­pan­ne drijft isolatie­prij­zen verder op

  Door een defect bij chemiereus Covestro ligt de productie van de isolatiegrondstof MDI er voor meerdere weken grotendeels stil. Het gevolg? Het tekort aan isolatiematerialen zal verder stijgen, waardoor ook de prijzen weer omhoog schieten. De MDI-prijs steeg dit jaar al met 65 procent. Sinds eind 2020 waren verschillende andere materialen, zoals staal, hout en verfproducten, ook al 30 procent duurder geworden door een tekort aan grondstoffen. Bouwsite Livios legt uit hoe dat precies komt.
 1. Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust blijkt een uitstekende investering: "De afgelopen periode namen de prijzen van een nieuwbouw elk jaar met 6 à 7 % toe"
  PREMIUM

  Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust blijkt een uitsteken­de investe­ring: "De afgelopen periode namen de prijzen van een nieuwbouw elk jaar met 6 à 7 % toe"

  Hoeveel is je tweede verblijf waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt deze zomer de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Tim Demer van Immo Portugal een vrijstaande villa met zwembad aan de Zilverkust. Het beperkte aanbod in de steeds populairdere regio stuwt de prijzen omhoog en dat ziet eigenaar Tom (50) graag gebeuren. Al is hij nog niet meteen van plan om de mooie streek te verlaten. “Toen ik op het bouwperceel van mijn villa stond en de omgeving zag, wist ik genoeg.”
 2. Speels, compact en energiezuinig: deze rijwoning springt creatief om met bouwvoorschriften
  Livios

  Speels, compact en energiezui­nig: deze rijwoning springt creatief om met bouwvoor­schrif­ten

  De kroonlijst en nok van deze rijwoning moesten gelijk zijn aan die van de andere gebouwen in de straat. Ook de diepte van de woning moest afgestemd worden op die van de buur. Daardoor lag de grootte van deze woning al van bij het begin vast. Toch sprongen architecten van DENC!-STUDIO creatief om met deze randvoorwaarden. Kijk met bouwsite Livios mee binnen in deze allesbehalve klassieke rijwoning.