binnenkij­ker

 1. Te koop van 520.000 tot 8,1 miljoen euro: 10 luxeflats op de dijk van De Panne tot Knokke
  PREMIUM

  Te koop van 520.000 tot 8,1 miljoen euro: 10 luxeflats op de dijk van De Panne tot Knokke

  Appartementen op de dijk met frontaal zeezicht waren vorig jaar heel gegeerd en net dat maakte ze een flink stuk duurder. Notaris.be berekende dat de gemiddelde prijs steeg tot 366.000 euro. Maar er zijn ook heel wat appartementen die vele malen meer kosten. Onze woonexpert Björn Cocquyt trok van De Panne naar Knokke en spotte er voor een bedrag tussen de 520.000 euro en 8,1 miljoen euro deze tien parels.
 2. VIDEO. Kijk binnen in deze luxueuze penthouse op het Antwerpse Eilandje met dakterras en zwembad
  PREMIUM
  10

  VIDEO. Kijk binnen in deze luxueuze penthouse op het Antwerpse Eilandje met dakterras en zwembad

  Eric en Anne ruilden hun villa in Kapellen voor een penthouse in Antwerpen. Het koppel hoefde nergens op in te boeten, want ze wonen nog steeds riant, in alle luxe en comfort én met een zwembad op het dakterras. Voor de uitwerking en inrichting van het topproject deden ze een beroep op het beste wat België te bieden heeft. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht hen een bezoek in 2019.
 1. Tweede verblijf kopen in Portugal? Dit moet je weten: “Ga uit van 6 tot 10 procent kosten, afhankelijk van de prijs van de woning en het type huis”
  PREMIUM

  Tweede verblijf kopen in Portugal? Dit moet je weten: “Ga uit van 6 tot 10 procent kosten, afhanke­lijk van de prijs van de woning en het type huis”

  Vlak voor de zomer hopen nog heel wat Belgen hun droom van een tweede verblijf in het zuiden waar te maken. Elk land heeft daarvoor eigen regels. Welke bijkomende kosten zijn er, wanneer krijg je de sleutels, welke belastingen moet je betalen, wat als je later wilt verkopen...? Onze woonexpert Björn Cocquyt pluist het uit in de populairste zuiderse vakantielanden. Vandaag gaat hij naar Portugal, waar je de sleutels al na dertig dagen krijgt
 2. Hoe vaak moet je je zonnepanelen (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”
  Livios

  Hoe vaak moet je je zonnepane­len (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”

  Wek je je eigen stroom op met zonnepanelen? Met de huidige torenhoge energieprijzen, verlang je dan natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Om dit te verzekeren, dienen prosumenten hun installatie echter af en toe te reinigen. Want zelfs als we niet met droogte te kampen hebben, slaagt het regenwater er nog niet in al het vuil weg te spoelen. Bouwsite Livios vroeg aan Nico Commyn van Nico’s Window Cleaning hoe je het poetsen best aanpakt.

Duurzaam renoveren

 1. Flats op zeedijk fors populairder en dus ook duurder: bekijk hier waar je hoeveel betaalt

  Flats op zeedijk fors populair­der en dus ook duurder: bekijk hier waar je hoeveel betaalt

  De zon schijnt volop aan zee en al zeker op het kustvastgoed. In 2021 werden er niet alleen flink meer appartementen verkocht, ook de gemiddelde prijs steeg tot 366.000 euro (+7,5%). Bij een flat op de dijk was de prijsstijging zelfs bijna dubbel zo groot (+13,6%): “Iedereen vroeg zich af wie al die appartementen zou kopen. Toen kwam de aankooptsunami eraan en nu rest enkel de vraag of ze tijdig gebouwd zullen raken.” Wij lijsten de gemiddelde prijs op voor elke kustgemeente.