binnenkij­ker

 1. WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis? Wat is jouw woning of bouwgrond waard? Al 118.000 Vlamingen gebruikten deze tool

  WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis? Wat is jouw woning of bouwgrond waard? Al 118.000 Vlamingen gebruikten deze tool

  Wil je nog snel een tweede verblijf aan de kust kopen voor de registratierechten de hoogte ingaan? Of een huis, appartement of bouwgrond verkopen? In beide gevallen komt de HLN-woonwijzer goed van pas om snel de info te vinden die je nodig hebt. Voor wie iets wil kopen, deze tip van ‘Huizenjager’ Soraya Soels van So Estates. “Kijk ook eens een postcode verder dan jouw droomlocatie. Mogelijk vind je er meer waar voor je geld.” Al 118.000 mensen maakten gebruik van de tool.

Duurzaam renoveren

 1. Thuisbatterij populairder dan ooit: hoeveel kost het? En heb je recht op een premie?
  Livios

  Thuisbatte­rij populair­der dan ooit: hoeveel kost het? En heb je recht op een premie?

  De verkoop van thuisbatterijen zit in de lift. Door de stijgende elektriciteitsprijzen en de komst van de digitale meter zijn er in 2021 al dertig keer meer verkocht dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius en het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Maar maakt zo’n thuisbatterij echt het verschil? En welke premies zijn er voorhanden? Bouwsite Livios zet de feiten op een rij.
 2. Zonnepanelen worden duurder: hoeveel kosten ze precies en welke premies kan je aanvragen?
  Livios

  Zonnepane­len worden duurder: hoeveel kosten ze precies en welke premies kan je aanvragen?

  Het aantal aanvragen voor zonnepanelen is sinds de stijging van de energieprijzen verdubbeld. Dat zegt Jan Caerels van Techlink, de Belgische sectorfederatie van installateurs van elektrotechnische systemen. Wie zonnepanelen legt, moet er evenwel rekening mee houden dat de kostprijs hoger ligt door de wereldwijde heropleving van de economie en het tekort aan grondstoffen. Wel kan je een beroep doen op een premie om de investering te beperken. Hoeveel kost een installatie dan in totaal? En blijven zonnepanelen een goede investering? Bouwsite Livios maakt de rekening.