1. De villa in Cadzand van Vanessa (47) en Wim (49) bleek een hele slimme investering: "Dit bedrag overtreft onze stoutste verwachtingen”
  PREMIUM

  De villa in Cadzand van Vanessa (47) en Wim (49) bleek een hele slimme investe­ring: "Dit bedrag overtreft onze stoutste verwachtin­gen”

  Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. Samen met Peter Tak van Tak Makelaardij & Taxaties bezoekt hij een vrijstaande woning in het Roompot Vakantiepark in Cadzand. De eigenaars zijn Wim (49) en Vanessa (47), die het pand eind 2013 kochten. Een verkoop zou hen 40 procent winst kunnen opleveren.
 2. Lies (42) bouwde een oud vrachtschip om tot een modern drijvend huis: “Alsof we op eiland wonen”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  Lies (42) bouwde een oud vracht­schip om tot een modern drijvend huis: “Alsof we op eiland wonen”

  Lies (42) woont met haar kinderen op het water, in een verbouwd vrachtschip dicht bij het Gentse centrum. Door de grote oppervlakte verdeeld over verschillende niveaus en de rijkelijke lichtinval, heeft de woonboot de allure van een villa. “Een appartement in de stad lag boven mijn budget. Een boot heeft een lagere vierkantemeterprijs”, legt ze uit. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen.
 1. Karen (35) en Bram (36) bouwden luxe sprookjeshut in een bos in Retie: “Zelfs de dakpannen zijn van hout gemaakt”
  PREMIUM

  Karen (35) en Bram (36) bouwden luxe sprookjes­hut in een bos in Retie: “Zelfs de dakpannen zijn van hout gemaakt”

  Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. Hoewel Karen en Bram met hun gezin maar tien kilometer verderop wonen, lijkt het alsof ze in de Kempische bossen in een andere wereld vertoeven. “ “We genieten van hetzelfde comfort als thuis: koken op gas, centrale verwarming, stromend water, een toilet dat doorspoelt. Alleen een tv en wifi ontbreken. Maar dat is een bewuste keuze.”
 1. Daar zit muziek in: IKEA en Sonos lanceren wandspeakers met decoratieve panelen
  Woon.

  Daar zit muziek in: IKEA en Sonos lanceren wandspea­kers met decoratie­ve panelen

  Na de tafellamp- en boekenlampspeaker die ze in 2019 op de markt brachten, lanceren IKEA en Sonos samen een nieuwe telg binnen het Symfonisk-assortiment: een wandspeaker met wifi die afgewerkt is met verwisselbare decoratieve panelen. Zo kan je de speaker aanpassen als je interieur van look verandert. De speaker is vanaf 15 juli beschikbaar in een standaardversie in het wit en het zwart en kost 179 euro. Vanaf september zijn de overige twaalf panelen te koop.