1. Peter (48) en Christel (45) kochten voor 385.000 euro hun gerenoveerde boerderij, hoeveel is ze vandaag waard met extra praktijkruimte?
  PREMIUM

  Peter (48) en Christel (45) kochten voor 385.000 euro hun gerenoveer­de boerderij, hoeveel is ze vandaag waard met extra praktijk­ruim­te?

  Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij makelaar Dirk Van Roy van Immo Van Middelem naar een verbouwde boerderij die tot in de puntjes is afgewerkt en waarin ook een praktijkruimte is ingericht. “Door op vrije beroepers te mikken, zal het huis een pak meer opbrengen, want het aanbod voor die doelgroep is beperkt.”
 2. Ben jij ook gek op groen? Dit boek toont de mooiste planteninterieurs én leert je alles over de verzorging
  Woon.

  Ben jij ook gek op groen? Dit boek toont de mooiste plantenin­te­ri­eurs én leert je alles over de verzorging

  De trend om meer groen in je interieur te brengen, is duidelijk een blijver. Planten kleden een huis aan, geven je een goed gevoel door het contact met de natuur en ze zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Wil je zelf een mini-jungle aanleggen of eerder subtiel enkele originele planten integreren, maar weet je niet goed hoe? Dan haal je zeker inspiratie uit The Ultimate Wonderplants.
 1. Tafel, vuurkorf, grill en ijsemmer in één: West-Vlaams bedrijf lanceert opvallend designmeubel voor een feest(je) op het terras
  Woon.

  Tafel, vuurkorf, grill en ijsemmer in één: West-Vlaams bedrijf lanceert opvallend designmeu­bel voor een feest(je) op het terras

  Niet alleen de verkoop van terrasverwarmers piekt, ook vuurschalen en grills vliegen de laatste weken de deur uit. Je moet al geluk hebben om er nog een te vinden. Wie over voldoende budget beschikt, kan zich een huø aanschaffen: een design buitenmeubel dat tegelijk een grill, ijsemmer, vuurkorf en tuintafel is. Een West-Vlaams trappenbedrijf bedacht het concept tijdens de coronacrisis en hield zo ook zijn werknemers aan de slag.
 2. David en Katrien bouwden hun huis met stro, leem en hout
  Woon.

  David en Katrien bouwden hun huis met stro, leem en hout

  Acht jaar al wonen David, Katrien en hun twee kinderen in hun huis van stro in Meerhout. En ja, het staat nog steeds rechtop. Ze kozen zoveel mogelijk voor composteerbare en recycleerbare materialen en isoleerden hun muren met maar liefst 45 cm isolatie. Maar het meest bijzondere is misschien dat ze bijna alles zelf deden. “Zo kregen we een supergeïsoleerd, bio-ecologisch huis voor de prijs van een standaardwoning”, klinkt het.
 1. Binnenkijken bij de superrijken: een blik achter de gevels van de 10 meest exclusieve panden in België
  PREMIUM

  Binnenkij­ken bij de superrij­ken: een blik achter de gevels van de 10 meest exclusieve panden in België

  De verkoop van luxevastgoed boomt als nooit tevoren. Helaas zie je maar zelden hoe de happy few in ons land wonen. Daarom ging onze woonexpert Björn Cocquyt op zoek naar de meest exclusieve huizen die nu op de markt staan. Het resultaat is een unieke blik op de interieurs en domeinen die achter de gevels van luxevastgoed schuilgaan, van het hoogste penthouse van het land tot de villa van Jacky Ickx.
 1. Tuinhuis vol rommel? Opruimcoach toont stap per stap hoe je er komaf mee maakt
  PREMIUM

  Tuinhuis vol rommel? Opruim­coach toont stap per stap hoe je er komaf mee maakt

  In onze tuinhuizen slingeren bijna vijf miljoen ongebruikte elektrische tuintoestellen rond. En dat is jammer, want de grondstoffen van die apparaten zijn perfect recycleerbaar. Daarom startte Recupel een campagne om ons aan te moedigen dat tuinhuis op te ruimen. Maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Opruimcoach Veronique Peeters weet gelukkig raad. “Goed labelen is een must.” Zij legt stap voor stap uit hoe je die rommel in je tuinhuis een halt toeroept.