1. Tafel, vuurkorf, grill en ijsemmer in één: West-Vlaams bedrijf lanceert opvallend designmeubel voor een feest(je) op het terras
  Woon.

  Tafel, vuurkorf, grill en ijsemmer in één: West-Vlaams bedrijf lanceert opvallend designmeu­bel voor een feest(je) op het terras

  Niet alleen de verkoop van terrasverwarmers piekt, ook vuurschalen en grills vliegen de laatste weken de deur uit. Je moet al geluk hebben om er nog een te vinden. Wie over voldoende budget beschikt, kan zich een huø aanschaffen: een design buitenmeubel dat tegelijk een grill, ijsemmer, vuurkorf en tuintafel is. Een West-Vlaams trappenbedrijf bedacht het concept tijdens de coronacrisis en hield zo ook zijn werknemers aan de slag.
 2. David en Katrien bouwden hun huis met stro, leem en hout
  Woon.

  David en Katrien bouwden hun huis met stro, leem en hout

  Acht jaar al wonen David, Katrien en hun twee kinderen in hun huis van stro in Meerhout. En ja, het staat nog steeds rechtop. Ze kozen zoveel mogelijk voor composteerbare en recycleerbare materialen en isoleerden hun muren met maar liefst 45 cm isolatie. Maar het meest bijzondere is misschien dat ze bijna alles zelf deden. “Zo kregen we een supergeïsoleerd, bio-ecologisch huis voor de prijs van een standaardwoning”, klinkt het.
 1. Tuinhuis vol rommel? Opruimcoach toont stap per stap hoe je er komaf mee maakt
  PREMIUM

  Tuinhuis vol rommel? Opruim­coach toont stap per stap hoe je er komaf mee maakt

  In onze tuinhuizen slingeren bijna vijf miljoen ongebruikte elektrische tuintoestellen rond. En dat is jammer, want de grondstoffen van die apparaten zijn perfect recycleerbaar. Daarom startte Recupel een campagne om ons aan te moedigen dat tuinhuis op te ruimen. Maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Opruimcoach Veronique Peeters weet gelukkig raad. “Goed labelen is een must.” Zij legt stap voor stap uit hoe je die rommel in je tuinhuis een halt toeroept.
 1. Belgen kopen massaal tweede verblijf in de zon: hierop moet je letten als je het ook overweegt
  PREMIUM

  Belgen kopen massaal tweede verblijf in de zon: hierop moet je letten als je het ook overweegt

  Door de coronacrisis kopen Belgen vaker een tweede verblijf onder de zon. Op Spanje na kennen alle populaire landen een goed tot zelfs uitstekend jaar en het ziet er naar uit dat de verkoop nog zal toenemen. Ben je ook van plan een tweede verblijf in het zonnige zuiden te kopen? Onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt en wat de valkuilen zijn. “Baseer je nooit alleen op beelden van de makelaar.”
 1. Keuken is populairste ruimte op instagram
  Woon.

  Keuken is populair­ste ruimte op instagram

  Geen enkele ruimte in huis telt zoveel hashtags op instagram als de keuken. Dat blijkt uit een data-analyse van de inspiratiesite homedit.com. Met 42.770.213 hashtags soort de keuken bijna dubbel zoveel als de slaapkamer (24 miljoen). De badkamer (21 miljoen) en de woonkamer (20 miljoen) zijn andere logische populaire ruimtes. De afgelopen 90 dagen stelde Google Trends ook een toename van 60 % vast van de hashtag home office. De berging is niet toevallig de minst populaire plek (64.000).