Ga naar de mobiele website
^ Top

WOONVIDEO. Wonen in een monument: achter deze 17de-eeuwse gevel schuilt een prachtige kleuren- en stijlencocktail

Eddy Vangroenderbeek
Deze woning met gesloten bakstenen gevel, in de schaduw van de Sint-Gummarustoren in Lier en aan de rand van de Nete, is historisch gezien ongetwijfeld een van de meest waardevolle van Lier, want ze heeft al een eeuwenlange geschiedenis. Het interieur is al even bijzonder en dat is de verdienste van Catherine De Vil. Ze heeft lak aan interieurregels en bracht in het 17de-eeuwse decor de hele wereld samen door stijlen, kleuren en tijdperken te mixen tot een bijzondere cocktail.

“Ik hield rekening met het bestaande kader. Je ziet dus nogal wat antiek, zoals de eettafel in de keuken, de commode in de living, de vaas die erop staat … In de zithoek combineer ik die waardevolle oude spullen met vintagezeteltjes, met een nieuwe salontafel die ik maakte van Italiaanse cementtegels en met trendy cactussen”, vertelt Catherine. “Tijdens het inrichten denk ik niet te veel na en volg ik vooral mijn buikgevoel. Als ik een kamer binnenstap, weet ik bijna meteen hoe die er moet uitzien.”

“Er zijn ongetwijfeld mensen die vinden dat ik veel te veel spullen heb, maar al die dingen bezorgen mij rust. Net zoals ik helemaal ontspan in mijn slaapkamer met felle kleuren in combinaties die op het eerste gezicht misschien niet passen. In zo’n omgeving voel ik me stukken beter dan in de strakke huizen die vandaag gebouwd worden. Die hebben ook geen ziel omdat alles er clean en nieuw is.”

Meer lezen? Het artikel staat vandaag in de weekendkrant en in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis. 
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • David Van De Walle

  Aub stop met de special effects op die woonvideo's, het trekt op niets !

 • marja heylen

  gek van de rommel, het is te zien dat er niet over nagedacht is.

 • nathalie vandenberghe

  Het filmpje is inderdaad aan verbetering toe. Foto's gaan veel te snel en dat effect is ook niet nodig als je het interieur wil bekijken. Less is more

 • Anne Geerts

  Over smaak valt niet te twisten, ik vind het prachtig!

 • peter vanhove

  Wat een slechte video, onmogelijk om het interieur te smaken.

Meld een bug