WOONVIDEO: voorbij deze donkere, gesloten gevel kom je in een huis vol licht en kleur

Een donkere gevel, maar in huis is het licht en kleurrijk.
Eddy Vangroenderbeek Een donkere gevel, maar in huis is het licht en kleurrijk.
De zinken voorgevel van het huis van Stijn en Delphine is heel gesloten. Linksonder en rechtsboven is er een hap uitgenomen om het ‘doosgevoel’ tegen te gaan. Er is slechts één raam, maar omdat het op de verdieping is geïnstalleerd biedt het geen inkijk. Eens je binnenstapt, kom je terecht in een interieur vol licht en kleur.

Witte muren en betonnen vloeren en plafonds vormen er de basis. Vaak zorgt dat voor een kille, ongezellige sfeer. Dat is hier niet het geval, omdat het koppel geen schrik had om bij de inrichting voluit de kleurrijke kaart te trekken. “Een huis moet levendig zijn en heeft dus nood aan kleur. Die hebben we toegevoegd met kunst en designmeubels”, vertelt Stijn.

“Delphine heeft daar een neus voor. In de zithoek wist ze meteen dat het oudroze van de sofa Mags van Hay goed zou passen bij het knalblauwe kunstwerk van Bram Bogart dat erboven hangt.” De tinten van de sofa duiken ook op in het tapijt Pinocchio van Hay en – enkel in deze periode van het jaar - in de kerstboom. “Voor ons zoontje Cyriel zetten we telkens een klassieke boom. Ik vind het wel leuk om die contrasterende stijl in een modern interieur te integreren. Daarom ook denk ik dat een schilderij van een oude meester hier wel zou passen.”

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in onze weekendkrant en in de Pluszone.

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  mooi alleen het schilderij aan de muur trekt op niets ...het schilderij in de gevel met die boom is wel de max ..

 • JOHAN Goossens

  men zou het een beetje moeten indelen,moderne woningen en meer klassieke bouw- stijlen uiteen halen-nu is het soms een hele mikmak dooreen.Als je in je tuin wilt genieten van je moderne achtergevel en je kijkt links en rechts op een hoevestijl,da's toch niet zo interresant (denk ik )

 • Elke De Vos

  Een zwarte vierkante doos vind ik maar ja, smaken verschillen. Gelukkig maar want het zou anders maar saai zijn.

 • Roeland Kenis

  De mensen die dit niet mooi vinden, hou je vingers stil en swipe of klik naar een ander artikel. Wanneer gaat positivisme het terug winnen van al het negatieve? Ik hoop in 2018, maar ik vrees ervoor…

 • Roeland Kenis

  Iedereen zijn prioriteiten, de ene wil een huis (De gevel en voortuin dan voornamelijk) , auto en alles voor de smaak van de buren, er duur uitzien,… Anderen willen de binnenkant van hun huis helemaal naar hun smaak met designmeubels en kunst. Ik kies voor het tweede, als de mensen maar 2 mogelijkheden hebben, namelijk ervan houden of het foeilelijk vinden, betekent dat je iets persoonlijks hebt.