WOONVIDEO. Koppel dacht dat 2de verblijf niet aan hen besteed was, maar vandaag hebben ze een nieuwbouw op het Griekse vasteland (met een prachtig uitzicht)

Eddy Vangroenderbeek
Meer dan 200.000 Belgen hebben een tweede verblijf in het buitenland. Tinne en Werner werden verliefd op Griekenland en lieten op het vasteland een strakke nieuwbouwvilla bouwen.

“Toen we op deze plek uit de auto stapten, hadden we onmiddellijk een wow-gevoel. Dat kan ook moeilijk anders, hé? Met de Ionische Zee, de bergen en de bossen is dit een onwaarschijnlijk decor”, vertellen Werner en Tinne aan de eettafel op hun overdekte terras. We hoeven niet eens een seconde rond ons te kijken om hen volmondig gelijk te geven.

Voor de bouw kreeg het koppel een basisplan dat ze aan hun wensen konden aanpassen. “We kozen voor een paar extra’s, zoals een derde slaapkamer souterrain, grote ramen om zowel in de woonkamer als in de slaapkamers van het fantastische uitzicht te kunnen genieten en een buitenkeuken.”

Die laatste heeft een ingebouwde barbecue en een pizza-oven. Een overkapping zorgt voor schaduw, maar elders op het terras van maar liefst 80 m² zijn er voldoende plekjes om te zonnen. “We moeten onszelf soms in de arm knijpen als we hier zitten. We hadden nooit gedacht dat een tweede verblijf aan ons besteed was, maar hier konden we onze droom waarmaken. Het resultaat is zelfs mooier dan we ooit voor mogelijk hielden.”

Meer lezen of hier op vakantie komen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Probeer dat maar eens te verkopen ginder!

 • Jan Deams

  Hmmm Belgen rijk? Kleine zelfstandigen die hier zeuren dat ze hard werken en teveel moeten betalen die hebben meestal in die landen een huis maar zijn niet rijk. Integendeel die zeggen nog dat ze amper verdienen maar check hun huis hier en in het buitenland, luxe auto's, enz enz. Dus Belgen rijk neen.

 • Tuur Tureluur

  Oppassen voor bosbranden door illegale woningbouw hee.

 • Ben Strubbe

  Iemand die géén eigen huis heeft, heeft uiteindelijk maandelijks een pak meer blijvende financiële lasten. Wie wèl een huis koopt, ziet die maandelijkse lasten op een gegeven ogenblik drastisch dalen. Bovendien, Agnes Vantilt, kan je die luis uiteindelijk verkopen voor een meer dan behoorlijk bedrag.

 • Agnes Vantilt

  een huis is een luis, ken je dat spreekwoord? ook aan een tweede verblijf blijven kosten komen.