WOONVIDEO. Een flat op maat van een alleenstaande ouder? Karlien toont hoe het kan!

www.ohnest.be
In Vlaanderen zijn er ruim 225.000 eenoudergezinnen en die wonen anders dan een traditioneel gezin. Alleen zijn daar maar weinig huizen en appartementen op voorzien, en al zeker niet de verouderde waar een alleenstaande ouder met zijn beperkter budget doorgaans op moet mikken. Karlien hertekende daarom zelf haar te renoveren flat, tot die helemaal op maat was van haar en van zoontje Mees.

“Ik gooide de hele indeling om: de woonkamer verhuisde van de straatkant naar de achterzijde om contact te hebben met de tuin, ik breidde de badkamer uit, ik offerde een van de twee slaapkamers op, … Waar vroeger de living was, bevindt zich nu mijn slaapkamer. Mét zithoek, want daar is de woonkamer te klein voor. Een televisie in de slaapkamer kan storend zijn voor je partner, maar als alleenstaande heb je daar geen last van”, lacht Karlien.

Ik gooide de hele indeling om: ik breidde de badkamer uit, ik offerde een van de twee slaapkamers op en waar vroeger de living was, bevindt zich nu mijn slaapkamer

Om niet te veel hokjes te hebben in de niet al te grote flat staat Mees zijn bed in de ruimte tussen Karliens slaapkamer en de woonkamer, op de plek van de vroegere keuken. “Het is er amper 1,90 meter breed. Dat maakte het onmogelijk om een aparte gang en slaapkamer in te richten. Mees zijn slaapkamer doet dus tegelijkertijd dienst als verbinding tussen mijn slaapkamer en de living. Dat werkt perfect, ook omdat hij nog jong is en niet constant bij mij woont.”

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karine Roeland

  Veel alleenstaanden hebben het geld niet om en een huis of appartement te kopen en dit meteen te renoveren.

 • Rayan El Arami

  Mooi maar ik denk dat veel alleenstaande ouders het geld niet hebben om een appartement te kopen en renoveren en noodgedwongen blij moeten zijn dat ze een oud en betaalbaar appartementje kunnen huren.

 • Frederic Van Brabant

  Ziet er heel mooi uit, met prachtig tuintje... Maar nu is het te doen om door de slk van zoon te lopen om naar eigen slk te gaan, maar binnen paar jaar zit ze met een puber in huis die dat zal haten. Geen privacy... En waarom een zetel in haar slk en living dan zo klein? Waarom haar slk niet wat kleiner gemaakt en living en kamer kleine wat groter? Voor de rest ziet het er supergezellig en trendy uit.

 • Isabelle De Vos

  Heel tof gedaan! (maar wie kiest de muziek hiervan? Vreselijk!)