WOONVIDEO: Dit is géén villa, maar een combinatie van twee halfopen huizen

Eddy Vangroenderbeek
Het was mede dankzij haar vader dat Elien en Joeri op deze plek hun woondroom konden realiseren. Met hun drieën kochten ze een vrijstaand huis uit de jaren vijftig waarvan ze wisten dat de grond mocht verkaveld worden. “Mijn vader vond het een goede investering om een huis te bouwen en te verhuren. Hoe dat eruitzag, maakte voor hem minder uit en dat was mooi meegenomen voor ons”, zegt Elien.

Op die manier kon het koppel hun woning én die van de toekomstige buren volledig op elkaar afstemmen en verhinderen dat er een tweewoonst met twee totaal verschillende huizen zou verrijzen. “Dat levert vaak lelijke combinaties op en bovendien zou het een vreemd zicht zijn om twee halfopen bebouwingen op te trekken in deze buurt met alleen maar vrijstaande huizen.”

Het team van CH Architecten tekende daarop een knap ontwerp dat de allure van een villa heeft. Het gebruik van dezelfde gevelsteen en detaillering ligt voor de hand, maar de sterkte zit vooral in het feit dat je niet merkt dat dit twee aparte huizen zijn. Zelfs de brievenbussen en voordeuren zijn bewust niet geaccentueerd. “Het gebeurt dat bezoekers voor de buren bij ons aanbellen. Erg is dat dat niet. Het betekent dat we in ons opzet geslaagd zijn”, lacht Elien.

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

Eddy Vangroenderbeek




12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jan Corneel

    Alsof ze het warm water hebben uitgevonden. Ik tekende 20 jaar geleden ook al zo'n 'villa's'...en was toen ook verre van de eerste..

  • Ben Strubbe

    Mooie gevelsteen en blij te zien dat donker/zwart schrijnwerk werd gebruikt. Wel erg jammer van de veel te donkere plankenvloer en de glazen binnendeur met stalen frame. Het ware nog beter geweest om een volledig glazen deur te gebruiken. De achterkant van de woning trekt dan weer op niks en wringt met de voorkant. De architect had de glazen partij volledig moeten doortrekken i.p.v. met een hoek te werken.

  • Wivina Renier

    kan geen reactie geven op iets dat voor mijn neus staat te draaien en daarom vind ik het afschuwelijk als eerste reactie, niet mijn stijl gelukkig

  • Christelle Vandenberghe

    mooi

  • Vera Bres

    smaken in bouwen verschillen en gelukkig maar , ik kan mij hier wel in vinden ...momenteel woon ik in een vrij staand huis op een 600m² grond opp. en het is een fermette .Maar plaats toch eens gewone foto's , op de troep die je nu plaatst kan je toch niets fatsoenlijk bekijken.