WOONVIDEO: Deze moderne bel-etage op poten gaat helemaal op in de duinen

"Een seconde naar buiten kijken, volstaat om helemaal te ontspannen"

Eddy Vangroenderbeek
Bruno heeft altijd een sterke band met de zee gehad en bracht er als kind heel wat vakanties door. Het verbaasde dan ook niemand dat hij en zijn partner Kaat hier kwamen wonen. Het koppel nam in Oostduinkerke hun intrek in een bel-etage met een krachtige, maar eenvoudige architectuur die juist daarom tijdloos is.

Het meest opvallende is dat een deel van het huis op poten staat. Zo vormt het geen obstakel voor de groene omgeving waarin het zich bevindt en vullen architectuur en natuur elkaar aan. "Hoewel het bouwvolume door die ingreep kleiner werd, ging het budget de hoogte in. Toch was dat geen reden om het niet te doen, want zo kreeg de woonkamer een plek op de eerste verdieping. Het uitzicht op de duinen is daar fantastisch. Een seconde naar buiten kijken, volstaat om helemaal te ontspannen", vertelt Bruno.De kleuren zijn ook op de omgeving afgestemd, met een hoofdrol voor de vele grijstinten van het beton dat zowel voor de ruwbouw als voor de afwerking is gebruikt. "Aan de Middellandse Zee was dat ongetwijfeld anders geweest, maar hier in Oostduinkerke verwijst het grijze duidelijk naar de kust. Het komt terug in de wolken, maar ook in het zeewater. Het creëert een eenheid die voor rust zorgt."

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in onze weekendkrant of in HLN+.

"Aan de Middellandse Zee was dat ongetwijfeld anders geweest, maar hier in Oostduinkerke verwijst het grijze duidelijk naar de kust"

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Schandalig dat men in de duinen mag bouwen.

 • Margareta De Winter

  Het spijt me maar hier word ik echt misselijk van... ik strijd al jaren met al mijn kracht om de duinen te redden (ben al lid van DuneSavers sinds ‘93) en dan zie je dat we nog steeds machteloos staan tegen de hebzucht van de aristocraten. Jammer dat al mijn werk (en dat van mijn collega’s) voor niets is gebleken... Vandaar deze oproep: proletariërs aller landen, verenigt U! Samen kunnen we het juk van ons afschudden en onze planeet redden!

 • Peter Gijselaar

  Wie is daar rijk van geworden om daar te mogen bouwen.schande dat ze daar zoiets lelijk mogen neerzetten.

 • Juliette Francois

  Voor mensen met geld is alles te koop. Ook een huis in de duinen.

 • Hilde Meerleer

  Een vd weinige plaatsen aan zee waar we nog rustig vd stilte en de rust kunnen genieten.