WOONVIDEO: Daniël en Steve wonen op een drijvend huis in koloniale stijl

Eddy Vangroenderbeek
Daniël en Steve hebben een wel heel bijzonder huis: een boot waarin het ruim is omgebouwd tot woning en het dek dienstdoet als terras. Woonboten zijn de laatste jaren in trek en dat is niet onlogisch.

“Bijna elke stad heeft water in haar historisch hart. Je woont dus sowieso in het centrum. Niet in een piepklein appartement in een blok, maar als het ware in een vrijstaand huis met veel ramen en lichtinval. Zoiets kost normaal onwezenlijk veel geld, maar dat ligt anders bij een boot”, vertelt het koppel. Zij betaalden drie jaar geleden voor hun Marie Galante 240.000 euro.

De basis van het interieur heeft, met dank aan de vorige eigenaar, een uitgesproken koloniaal karakter met veel roodbruin en blinkend hout. Een oud sorteermeubel van De Post scheidt de zit- en eethoek van elkaar. De industriële look van het bureau komt terug in de eettafel die met klinknagels is gemonteerd. Je verwacht daar geen verfijnde stoelen bij, maar zulke contrasten komen hier vaak terug. Net zoals er overal collecties staan uitgestald: Marokkaanse suikerpotten, Afrikaanse hoorns, oude fototoestellen …

“Het evolueert hier constant en dat zal niet gauw veranderen. We waren eerst van plan om de boot verder in te richten om hem daarna opnieuw te verkopen, maar nu willen we niet meer weg. De bedoeling is om eerst alles zoveel mogelijk in zijn originele staat te herstellen en daarna gastenkamers in de authentieke stuurhut in te richten.”

Meer weten over wonen op een schip? Lees het volledige artikel vandaag in onze weekendkrant of op HLN+. 

Steve en Daniël.
Eddy Vangroenderbeek Steve en Daniël.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  stook je arm in de winter op een boot ...

 • CARLA VAN DEN EYNDE

  heel tof gedaan ! En wat ook super is, ze kunnen "verhuizen" naar andere ligplaatsen, iets wat je met een gewoon huis of appartement niet kan, dus mag al ietsje meer kosten, de voordelen zijn gewoon onbetaalbaar ! Knap mannen !

 • Artuur Lemmens

  Mooi. Heb ook al wel eens zin om op een boot te wonen, maar lijkt me inderdaad niet zo goedkoop als ze hier doen uitschijnen. Maar wie heeft die vreselijke montagefilm gemaakt?? Film dat toch gewoon en rustig!

 • Rudy Van der Steen

  Wie filmt dat in godsnaam... verschrikkelijk gewoon...op geen enkel moment valt er iets te zien wat zou moeten gezien worden... amateur werk.. Heel jammer..en het is dus zo erg met al die woonvideo's

 • David Van De Walle

  @HLN is heb mogelijk om deze belachelijke effecten van die video te halen, je ziet gewoon niet meer waarover het gaat !