WOONVIDEO: Annie gaf deze sixtiesvilla in de Provence een tijdloze look - het fantastische uitzicht had ze al

rv
Meer dan 200.000 Belgen hebben een tweede verblijf in het buitenland en deze zomer gaan we elk weekend bij een van hen op bezoek. Annie en Karel renoveerden in de Provence een villa uit de jaren zestig.

“We deden er jaren over om deze plek te vinden. Overal klopten we aan bij lokale makelaars om interessante huizen te bekijken. En dit was de enige plaats waar het plaatje helemaal klopte”, vertelt Annie. De locatie kwam op de eerste plaats. “Hier hebben we geen last van de mistral, is alles dichtbij en wonen we in een dorpje dat niet overspoeld wordt door de toeristen.

“Maar er moest natuurlijk ook een klik zijn met het huis. Vooral de speelsheid van de architectuur en de Moorse accenten in de schouwen, spraken mij erg aan.” Hoewel de buitenkant haar erg beviel, had ze het niet zo begrepen op de inrichting. Van zodra ze de sleutels in handen kreeg, begon Annie daarom aan een make-over. “Ik werkte samen met lokale aannemers en dat lukte prima. Na amper drie maanden zaten de werken erop. Ik bracht meer eenheid en creëerde een interieur waar je geen leeftijd op kunt kleven.”

De meeste tijd brengt het koppel door op het overdekte terras. “We hebben er een prachtig zicht. Tijdens de zomer zitten we er beschut tegen de zon en in de winter tegen de wind. We hebben hier zelfs al tweemaal nieuwjaar met vrienden gevierd en dat was telkens heerlijk.”

Meer lezen of hier zelf met vakantie komen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in onze Pluszone.

22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • dominique van beylen

  totale prijs aub, incl.Btw.

 • eddy bollaert

  Moet eerlijk zijn. Is prachtig maar niet bestemt voor een normale werkmens.

 • Karina Poppe

  1woord.......... prachtig!

 • Guido Verbist

  Zoals met alles gewenning is niet te voorkomen en wordt ook alledaags. Dus sprookjes bestaan wel maar hebben geen inhoud.

 • Ben Strubbe

  Eindelijk een filmpje waar ik wel iets aan heb. De buitenkant is typisch voor de regio en kan ik mij in vinden. Maar de binnenkant had ik veel strakker (Deens/Japans) opgevat. En die lelijke houten balken verborgen onder een verlaagd plafond.