Waanzinnig wonen: zo’n minimalistische chalet zag je nog nooit

.
www.teneues.com .
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een hypermoderne en strakke chalet in de Franse Savoie.
.
www.teneues.com .

Bij de renovatie van deze chalet met een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 530 m² mocht er niet geraakt worden aan de traditionele look van de gevel.  De binnenkant onderging wel een complete metamorfose. Interieurdesigner Noé Duchaufour Lawrence  koos voor een uitgesproken minimalistische stijl waarbij natuursteen, gepolierde beton en grijs geschilderd hout de basis vormen.

.
www.teneues.com .

Naast een enorme schouw, centraal in de woonkamer, vallen vooral de met kwartsiet afgewerkte jacuzzi en het zwevende bed op. Al de meubels zijn ontwerpen van beroemde designers zoals Ronan & Erwan Bouroullec.

.
www.teneues.com .
.
www.teneues.com .
.
www.teneues.com .
.
www.teneues.com .

De chalet is opgenomen in het boek Living in Style, Mountain Chalets. Het telt 224 pagina’s en kost 50 euro. Meer info: www.teneues.com

.
www.teneues.com .
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Peeters

    Het interieur is inderdaad minimalistisch, maar de buitenkant vind ik bombastisch en de prijs ook.

  • Kristof Van Dam

    Zo'n (villa) chalet is niet echt minimalistisch.