VIDEO: Jan Hoet Junior en Delphine bouwden een huisje van 60m² tussen olijfbomen

Verne
Meer dan 100.000 Belgen hebben een tweede verblijf. Het merendeel bevindt zich aan de kust en in de Ardennen, maar wie vandaag een vakantiehuis koopt, doet dat vooral in het buitenland. De hele zomer gaan we op bezoek bij landgenoten met een optrekje over de grens. Deze week zijn dat Jan Hoet Junior en Delphine in Puglia.

Het koppel kocht in de hak van Italië - die streek is veel goedkoper dan Toscane en Umbrië - een olijfboomgaard van een halve hectare. Omdat het verboden is om de bomen te rooien, moest hun huis daar ergens tussen gebouwd worden. "Ik heb pas de perfecte plek gevonden door eerst overal te gaan zitten. Om te kijken hoe de zon opkomt en ondergaat, hoe de omgeving er is, welke de uitzichten van binnen zouden zijn ... Het is iets wat ik iedereen kan aanraden", vertelt Junior.

Met de inzichten die hij zo kreeg, kroop hij achter de tekentafel. In Italië mag je zelf je huis ontwerpen en die kans wilde hij niet laten liggen. Het resultaat is een fraaie woning met een bewoonbare oppervlakte van amper 60 m². Die beperkte oppervlakte wordt gecompenseerd door een open veranda in het midden van het huis en verschillende terrassen rondom. Maar ook met slimme ingrepen haalde Junior binnen het maximum uit de ruimte: een zitbank op de plaats van een venstertablet, vitrinekasten die uit de gevel springen, een bed in een nis, ...

Hij ontwierp ook een aantal dingen zelf met basic materialen. "Voor de kranen en douche gebruikte ik loodgietersbuizen. Alles samen betaalde ik er 600 euro voor. Dat was een gigantisch verschil met de 20.000 euro uit de offerte die ik had ontvangen. De Italianen kijken er wel wat raar van op, want ze denken dat we nog in de ruwbouwfase zitten, maar wij houden gewoon van die industriële look."

Meer zien of hier op vakantie? Lees dan het volledige artikel in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone.

17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • stijn rogiers

  Altijd naar tzelfde moet tegensteken. En kinderen gaan zich vervelen na een tijd. Mooi voor een weekje om de 10 jaar

 • Daniel Corstjens

  Mooi gedaan! Alleen vraag ik mij af welk uitzicht hij heeft midden in een boomgaard? Hij kijkt toch de hele dag tegen olijfbomen op!

 • Jens Vranckx

  Als je t geld er voor over hebt, waarom niet?

 • Junnie *

  Heb het altijd al gehad voor tiny houses. Wat wil een mens nog meer? Dit is echt paradise on earth, maar dat zijn al de huizen in het buitenland die jullie voorstellen. Eigenaars met goede smaak!

 • Open Je Hart

  Zalig, well done