VIDEO: Het sprookjespaleis van Hans in Marokko: 800 m² groot met zicht op het Atlasgebergte

RV
Meer dan 100.000 Belgen hebben een tweede verblijf. Het merendeel bevindt zich aan de kust en in de Ardennen, maar wie vandaag een vakantiehuis koopt, doet dat vooral in het buitenland. De hele zomer gaan we op bezoek bij landgenoten met een optrekje over de grens. Deze week is dat Hans is Marokko.

"Tijdens een verblijf in Club Med raakte ik onder de indruk van de streek en besliste ik om een grond te kopen. Ik had al een huis in de Provence, maar hier is het klimaat veel beter. Tijdens de paasvakantie is het in Marokko al dertig graden. De omgeving is ook fantastisch, met Marrakesh aan de ene kant en het Atlasgebergte aan de andere. Ik kan zowel de bruisende stad induiken als met de mountainbike de rust in de natuur opzoeken, vertelt Hans.

De buurt is dus top, maar de villa met Moorse toets is dat evenzeer. Als we hier aankomen, moeten we onmiddellijk aan een sprookjespaleis denken. De toegang tot het domein heeft de allure van de Arc de Triomphe, daarna komen we in een oase van groen in de perfect onderhouden tuin van meer dan een hectare, om uiteindelijk binnen te stappen in de villa met een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 800 m². Ze heet Dar Jenna, wat hemels huis betekent. Passender kan haast niet.

De overdekte zithoek op het terras is het favoriete plekje van Hans. Van hieruit kijkt hij uit op de indrukwekkende tuin. "Iedereen is verbaasd dat het dor stuk grond dat ik kocht nu zo groen is." Om binnen en buiten alles te onderhouden, heeft Hans vier mensen in dienst. "Hun loon is minder dan in België, maar het blijft een grote kost. Dat is een van de redenen waarom ik het huis verhuur."

Wil je hier ook op vakantie? Lees dan vandaag het volledige artikel in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone.

35 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Paul Corvair

  Hij mag het hebben in zo'n land wil ik niet eens wonen. T is er wel schoon, maar de andere ongemakken moet je erbij nemen en dat is er teveel aan.

 • Karl Huysmans

  Als ik de artikels hieronder lees,kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat al die slechte hier bij ons zitten!!!!!!!

 • Patjeam Pm

  Allemaal makkelijk ,als je het geld maar hebt zeker ik kan míj dat allemáál niet permitteren zenne

 • kenny Van De B.

  Man man man , ik wil daar ook een huis hebben!!!

 • mis tanget

  Agadir is inderdaad zeer mooi. Zijn villa in Marrakesh mag er wezen. Naar Marrakesh ben ik nooit geweest.