VIDEO: "Antilopen spotten vanop het terras": zo bouwden Peter en Erika hun droomhuis in Zuid-Afrika

rv
Meer dan 100.000 Belgen hebben een tweede verblijf. Het merendeel bevindt zich aan de kust en in de Ardennen, maar wie vandaag een vakantiehuis koopt, doet dat vooral in het buitenland. De hele zomer gaan we op bezoek bij landgenoten met een optrekje over de grens. Deze week zijn dat Peter en Erika in Zuid-Afrika.

"Ik ben al jaren een safariliefhebber en organiseer er zelfs voor vrienden, maar het verblijf in de lodges is zo duur dat het mij interessanter leek om zelf een huis te kopen. Ik zie het als een verstandige investering, want omdat we er niet de hele tijd kunnen zijn, verhuren we de woning ook", vertelt Peter.Loftgevoel

Op een privéreservaat op 40 minuten van het Krugerpark en de Blyde Rover Canyon liet hij een naar Zuid-Afrikaanse normen eerder klein huis bouwen, ook al heeft het een bewoonbare oppervlakte van 300 m² (inclusief garage en patio).

Zowel de patio als de kamers van de parterre zijn tot in de nok opengewerkt. De constructie van het wit geschilderde hout en de betonnen gietvloer wekken een loftgevoel op. "We wilden geen uitgesproken Afrikaanse stijl, want die is wat te donker. We hielden het bij accenten en kozen voor de basis voor een Europees interieur."

Verbonden met de natuur

Veruit de meeste tijd brengt het koppel buiten door, op de enorme patio of op een van de terrassen. "We zouden gek zijn om dat niet te doen. Zelfs nu het winter is, haalt het kwik makkelijk 25 graden. Maar vooral het uitzicht op de bush is fantastisch. En we spotten dikwijls dieren, want op de Big Five na zijn die hier allemaal. 's Morgens worden we vaak wakker met antilopen aan het raam. Nergens voelen we ons zo verbonden met de natuur als hier."

Wil je hier op vakantie of ook zo'n huis kopen? Lees dan vandaag het volledige artikel in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze Pluszone. Proef vier weken gratis.

3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ikke En Nu Gij

    Ze hebben gelijk. In België wordt alles gepikt door de bende van Brussel.

  • Jan Vanachter

    Zo verdwijnt ons Belgisch geld naar het buitenland.

  • Brigitte Jordens

    Prachtig, heel mooi land, we zijn er een paar jaar geleden geweest, ook in het krugerpark echt geweldig .... geniet er van