Verbazend wat voor 'n modern interieur achter de gevel van deze patriciërswoning schuilt

Eddy Vangroenderbeek
Een ovalen dakkoepel, wereldbollen die omgevormd zijn tot luchter, een zwevende keukenkast die uit natuursteen bestaat en een badkamer die aan die van een luxehotel doet denken. Achter de gevel van deze oude patriciërswoning richtte Willem een verrassend veelzijdige woning in.

Pas zeven jaar nadat hij het huis kocht, begon Willem het met zijn vader te verbouwen. "Dat gaf me de tijd om alle ideeën te laten rijpen en aan te passen." Het resultaat is een woning met een verbluffend spel van lijnen en vormen.Het opvallendste element is een wand die veel weg heeft van een kunstwerk van Piet Mondriaan. "Het is eigenlijk een meubel met verschillende vlakken: de tv en haard zitten erin verwerkt, erachter vertrekt de trap naar het volume dat in het midden van de ruimte is opgehangen en waar een bureau is ingericht, er is plaats voor kasten ... Door die onderverdeling in verschillende vlakken kwam ik vanzelf bij Mondriaan uit."

De kleurrijke accenten duiken ook elders in huis op. Zo heeft de dampkap een knalgeel tintje en doet ze net daarom niet denken aan een dampkap. Er is evenmin sprake van een klassieke keuken. "Ik wilde een gevoel van eenheid en niet van aparte ruimtes met elk hun eigen functie", legt Willem uit.

Meer wooninspiratie en benieuwd naar wat dit huis kost? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze Pluszone.

9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Ik heb vrijdag via sms het proefabonnement aangevraagd, kan nog steeds niet in de pluszone, ook geen krant in de bus? Contact opgenomen via formulier op site, maar voorlopig geen reactie, iemand enig idee hoe lang de aanvraag duurt? Mvg, Britt

 • walter Bogaerts

  Tuut of Tuur hoe jaloers kan je zijn man. Get a live.

 • walter Bogaerts

  Zeer mooie inrichting, proficiat meneer.

 • fidel v

  Supermooi met veel smaak ingericht

 • Anonymous

  prachtig echt mooi moet poen gekost hebben veen energie.