Tweede verblijf Oostenrijk vooral populair als belegging

.
www.mynexthome.nl .
Na Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië is Oostenrijk het vijfde populairste land voor de aankoop van een tweede verblijf. 90 procent van de eigenaars beschouwt zijn vastgoed als een goede belegging door het interessante verhuurrendement. Veel locaties zijn zowel in de winter als in de zomer populair bij vakantiegangers.

“Een gemiddeld verhuurrendement op het totaal geïnvesteerde vermogen varieert in Oostenrijk van 3,5 tot 5 procent. Dat klinkt misschien laag, maar alle kosten zijn wel al verrekend", vertelt Rob Smulders van de belangenorganisatie Mondi.

“Hogere percentages zijn mogelijk, tot 9 procent, maar je doet er goed aan om op voorhand een rendementsberekening te laten maken door een onafhankelijke partij.” Smulders waarschuwt ook voor de groei aan illegale makelaars in Oostenrijk. Hij drukt kopers op het hart om te vragen naar het diploma van de makelaar en om alle verkoopovereenkomsten te laten checken door een advocaat.

.
www.mynexthome.nl .

De waarde van Oostenrijks vastgoed is al het hele decennium bijzonder stabiel en stijgt jaarlijks gemiddeld zo’n 6 procent.

.
www.mynexthome.nl .
.
www.mynexthome.nl .
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivo Torfs

    Indien ik niet zo oud was, zou ik kandidaat koper zijn, ik heb er 47 jaar skiverlof op zitten in Ost-Tirol en zou er zo kunnen leven.@ louis den duiker, dat heeft inderdaad geweest en nu moet de gemeenteraad nog altijd oordelen of er kan verkocht worden aan buitenlanders, ik ken in alle geval een belg die in Sankt Jakob im Deffereggental een chalet bezit.

  • louis den duiker

    Ik dacht dat wij als belgen geen eigendom konden kopen in Oostenrijk , enkel huren .