Vraag het online aan een vakman

Winsol
Voorbereiding is het halve werk, ook voor wie bouwt of verbouwt. Veel vaker dan meteen een showroom binnen te stappen, gaan we in deze digitale tijden eerst online op zoek naar informatie. Enkele handige tools kunnen je cijfermatig helpen bij je plannen.

Hoe hard je ook je best doet om het te vermijden, bij bouwen of verbouwen loert steevast een portie stress om de hoek. Dat heeft niet altijd met het financiële plaatje te maken, wel integendeel. 75% van de bouwers en verbouwers wijt de stress aan het gebrek aan duidelijke informatie, 62% aan de lange wachttijd bij bouwgerelateerde vragen, en 54% aan de onprofessionele opvolging door niet-vakmensen, zo blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek aan de KU Leuven. Laat deze cijfers je echter niet tegenhouden om toch te bouwen, of om te investeren in je woning door je oude ramen en deuren te vervangen. Dat levert meteen een mooi rendement op én een stijging van je wooncomfort. Als je voor je project een beroep doet op een expert, vermijd je een hoop stress en kun je op je beide oren slapen.

Lagere energierekening
Natuurlijk wil je al bij het plannen een duidelijk zicht krijgen op het kostenplaatje. Hoeveel zet je best opzij voor die nieuwe ramen en deuren? Bereken in een paar muisklikken je richtprijs met de budgetcalculator. De energiecalculator is een andere tool die je efficiënt verder helpt: hij laat je toe het energieverbruik van je woning te simuleren. Je kunt bijvoorbeeld laten berekenen hoeveel je uitspaart door te investeren in nieuwe raamprofielen of screens. En je ziet meteen van welke premies je eventueel kunt genieten en hoe lang - of kort - het duurt om je investering terug te verdienen. De handige grafiek toont je ook de kostenoptimale oplossingen voor jouw project. 

Vraag en antwoord
Snel en correct een antwoord krijgen op vragen is een andere wens van kandidaat-bouwers en -verbouwers. Mooi dat er ook een 'Stel je vraag!'-tool beschikbaar is. Met één klik beland je op een handige pagina waarop je al je vragen kunt formuleren over raamdecoratie, rolluiken, terrasoverkappingen, zonwering, garagepoorten, en ramen en deuren. Gewoon versturen en binnen de 48 uur krijg je een antwoord van een vakman. Grasduinen tussen de meest gestelde vragen kan ook. Zo kom je meteen te weten of zonwering wel tegen een windstoot kan, of je met driedubbel glas nu echt drie keer meer bespaart, en of een garagepoort wel kindveilig is. Surf voor de tools naar www.winsol.be/nl/particulier/tools en www.steljevraag.be.

Plannen om te (ver)bouwen? Bestel hier gratis de brochures

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.