Kleiklinkers, een plezier in elke tuin

Wienerberger
Of je nu houdt van rustiek of strak, kleiklinkers op je oprit of je terras, rond je vijver of je zwembad voegen altijd een vleug natuurlijke charme toe aan je woonomgeving. Maar er zijn nog wel meer redenen waarom je woning kleiklinkers verdient.

100% natuurlijk
Kleiklinkers zijn een 100% puur natuurproduct, met vuur gebakken uit superieure en hernieuwbare rivierklei. Omdat ze geen enkel schadelijk additief voor mens of milieu bevatten, kan je ze met een gerust hart in je tuin leggen. Aangenaam extraatje: wanneer je er met je blote voeten overheen loopt, voelen ze zeer natuurlijk aan.

Duurzaam
Kleiklinkers doorstaan een bakbeurt van ongeveer 1100 °C. Dat is zo'n 100 °C hoger dan gevelstenen. Eenmaal gebakken, zijn ze gehard voor een duurzaam bestaan: slijtvast, bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden én tegen agressieve stoffen zoals strooizout en reinigingsproducten. Met hun levensduur van gemiddeld 125 jaar gaan ze verscheidene generaties mee zonder aan kwaliteit in te boeten. Onder meer hun lange levensduur maakt ze ook prima geschikt voor hergebruik. 

Kleurvast
Kleiklinkers bevatten geen kleurstoffen. Hun kleur wordt bekomen door de minerale samenstelling van de klei. Dat maakt ze 100% kleurvast. Doordat de kleur erin gebakken wordt, zullen ze hun oorspronkelijke kleur nooit verliezen. Door een natuurlijke patine worden ze met de jaren alleen maar mooier.

Makkelijk te onderhouden
Naar correct geplaatste kleiklinkers hoef je nauwelijks om te kijken. Eén onderhoudsbeurt per jaar met de hogedrukreiniger volstaat om ze er zo goed als nieuw te laten uitzien. Zo blijft er alle tijd over om echt van je terras te genieten.

Oneindig veel mogelijkheden
Van landelijk klassiek tot trendy, door hun grote variatie aan kleuren en afwerkingen sluiten kleiklinkers naadloos aan bij elke stijl. Voor liefhebbers van rustiek zijn er bijvoorbeeld 'ambachtelijke' klinkers die eruit zien als echte Hollandse recuperatieklinkers. Wie houdt van modern kan dan weer kiezen voor klinkers met strakke lijnen. Het eindeloze kleurenpalet laat ook toe om verschillende kleuren te combineren. Ook met bijvoorbeeld ronde vormen en verschillende legverbanden geef je je tuin, terras of oprit precies de uitstraling die jij wenst.

Plannen om te (ver)bouwen? Bestel hier gratis de brochures

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.