Gesponsorde inhoud

Hoeveel geld is jouw dak waard?

Engie Electrabel
Zonnepanelen in de lift? Understatement van de eeuw! 90% van de nieuwbouwers in Vlaanderen haalt een groot deel van hun elektriciteit uit zonne-energie. Maar ook voor bestaande woningen is het voordeel enorm. Hoe groot precies? In een paar eenvoudige stappen reken je jouw voordeel uit met de simulatietool van Engie Electrabel

Terugverdiend op tien jaar tijd

Een gemiddeld Vlaams gezin heeft 14 zonnepanelen op het dak liggen. Goed voor een investering van 6.000 euro. De zonnepanelen brengen jaarlijks zo’n 500 euro op. Het grootste voordeel haal je uit bespaarde elektriciteitskosten (850 euro per jaar).

Daarvan gaat wel gemiddeld 350 euro per jaar terug naar de netbeheerders in de vorm van het prosumententarief, een heffing die je betaalt omdat je als zonnepanelengebruiker weer stroom het net opstuurt. Samengevat: je investering is op grofweg tien jaar tijd goedgemaakt.

Wat kost het jou?

Goed nieuws: je dak hoeft zelfs niet eens op het zuiden gericht te zijn. Ook oost- en westgerichte panelen brengen aardig op. Wel moet je rekening houden met omgevingsfactoren die voor extra schaduw zorgen, zoals hoogbouw of omringende bomen. En natuurlijk of je genoeg plaats hebt om optimaal voordeel te halen uit je installatie.

Hoe goed scoort jouw dak? Met de simulatietool van Engie Electrabel schat je de kostprijs en de opbrengst van je toekomstige zonnepaneleninstallatie zo getrouw mogelijk in. Op deze manier ga je zelf na hoe rendabel zonnepanelen voor jou zijn.

Grondige analyse van je dak

In minder dan vijf minuten ben je heel wat wijzer. Je postcode, de vorm en oriëntatie van je dak en je gezinsverbruik: meer info hebben we niet nodig. De resultaten krijg je meteen toegestuurd. Met deze gegevens kan je meteen terecht bij onze experten: zij bereiden een extra gedetailleerde offerte voor op basis van satellietbeelden van jouw dak.

Maar daar houdt het niet op. Wist je dat je – dankzij de samenwerking met zonnepanelenexpert Sungevity, bij Engie Electrabel ook terecht kan voor de plaatsing én nazorg van je pv-installatie? Vraag alvast een gratis offerte aan.

De ultieme checklist

Is jouw huis überhaupt wel geschikt voor zonnepanelen? En kan je elektrische installatie zo’n nieuwe installatie wel aan? Ontdek het allemaal dankzij het gratis e-book ‘Zonnepanelen bij jou thuis’. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.