Dit interieur is voor 99 procent volgestouwd met tweedehands (en het is een pareltje)

Eddy Vangroenderbeek
Overdaad schaadt wordt wel eens gezegd, maar net de overdaad maakt het huis van Birgit en Raf zo bijzonder. Het koppel gebruikte voor hun verbouwing en inrichting bijna uitsluitend tweedehandsspullen waarvoor ze het hele land afreisden. Het resultaat is een bomma-interieur dat ouderwets gezellig is.

"Het begon allemaal in 2003 toen we dit huis kochten. We hadden maar een klein budget voor de verbouwing en de aankleding en schrokken enorm toen we hoorden hoeveel alles kostte. Vrienden van ons betaalden alleen al voor gordijnen 10.000 euro en dat vonden we er echt wel over."

"Het bracht ons op het idee om eens een bezoekje aan een kringwinkel te brengen en vanaf dat moment waren we verloren. Het gaat zelfs zo ver dat onze gps een signaal geeft telkens we er een in de buurt passeren.", lacht het koppel.

Het interieur is werkelijk volgestouwd met kringwinkelvondsten. We houden gewoon van al die oude dingen omdat ze het resultaat zijn van pure ambacht. De maatschappij leert die nu opnieuw appreciëren, met de terugkeer van schoenmakers en artisanale bakkers en zo, maar wij zijn al jaren verzot op met de hand en met het verstand gemaakte objecten. De afwerking is dikwijls zo verfijnd en gedetailleerd dat zelfs de lelijkste voorwerpen mooi worden. Wij zien dus schoonheid in de afgrijselijkste dingen."

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone. Proef vier weken voor maar 1 euro.

3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • karin verwimp

    Ieder zijn meug en inderdaad niks mis met tweedehandsjes maar dit is echt mijn ding niet. En amai als je daar moet beginnen afstoffen!

  • V?ronique Delvaux

    Beetje te veel he.Maar groot gelijk.Waarom dure spullen.Ieder zijn ding.

  • Anonymous

    Pffftt .......afstoffen ?!