Deurproducent belooft 3.000 euro als dieven toch binnen geraken. “We zijn zeker van ons stuk”

Hörmann belooft 3.000 euro als dieven er toch in slagen om in te breken via de vernieuwde ThermoSafe-voordeur.
Thinkstock Hörmann belooft 3.000 euro als dieven er toch in slagen om in te breken via de vernieuwde ThermoSafe-voordeur.
Naar aanleiding van Batibouw pakt deurproducent Hörmann uit met een stunt. De fabrikant van inbraakwerende voordeuren belooft 3.000 euro als dieven er toch in slagen om in te breken. "We zijn zeker van ons stuk", vertelt marketingmanager Maarten Louwies op Livios.

De inbraakwerendheid van een deur wordt aangeduid met de weerstandsklasse. Volgens de Europese norm EN 1627 zijn er zes weerstandsklassen, die oplopen van WK 1 tot WK 6. Een deur met WK 1 biedt nauwelijks bescherming. Vanaf WK 2 wordt het iets moeilijker om in te breken en een deur met WK 3 krijg je zelfs met een koevoet of bijl niet open. Vanaf WK 4 weerstaat de deur elektrisch gereedschap zoals accuboormachines.

Tienjarige veiligheidsbelofte

De politie raadt een weerstandsklasse aan van minstens WK 2, maar Hörmann biedt vanaf nu WK 3 aan met de vernieuwde ThermoSafe. Met een vijfvoudig veiligheidsslot beschermt deze deur je woning tegen inbraakpogingen. “We zijn zo zeker van ons stuk dat we vanaf nu bij elke ThermoSafe of ThermoCarbon tien jaar veiligheidsgarantie geven”, vertelt Maarten Louwies van Hörmann. “Wordt er binnen de tien jaar toch ingebroken via je voordeur met materialen tot weerstandsklasse 3 zoals een koevoet of schroevendraaier? Dan krijg je van ons een nieuwe voordeur met dezelfde uitrusting of storten we je 3.000 euro terug als de verzekering de schade aan de deur dekt.”

Inspiratie nodig voor jouw (ver)bouwproject? Begin alvast met deze nieuwigheden voor 2018.

Meer bouwnieuws?

• Het favoriete grondplan van Andy Gijbels
• “Bang om huis van buren te beschadigen”
• Edith en Dirk wonen al twee jaar in garage, maar einde is in zicht

42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MARC VAN HOREBEEK

  Toch eens kleine lettertjes lezen in de voorwaarden op internet. Bij hun garagepoorten ook zo, in het groot 10 jaar garantie op de folder maar op de site in de voorwaarden maar 5 jaar op de veren!

 • Hos Elm

  Zo te zien ga het om deuren en niet om ramen

 • Paul Corvair

  De ideale deur voor de bank kantoren in Brussel, als ze daar standhoudt is ze goedgekeurd.

 • rudy bryssinck

  En langs het raam??? of gelijk Zwarte piet de schouw

 • rudy bryssinck

  En langs het raam???