Braziliaan die 16 woningen bouwt in minder dan 10 dagen verkozen tot wereldondernemer van het jaar

istock
De topman van bouwgroep MRV Engenharia, de Braziliaan Rubens Menin (62), is in Monaco gelauwerd als wereldondernemer van het jaar. "Een gezonde bouwsector komt ontelbaar veel mensen waar dan ook ter wereld ten goede", zegt Menin.

Menin is de eerste Zuid-Amerikaanse CEO die de prijs krijgt, die voor de achttiende keer wordt uitgereikt door Consultancybureau Ernst & Young. Hij vergaarde zijn fortuin in de bouwsector, en MRV richtte hij al op zijn 21ste op. De juryleden loofden hem vanwege zijn verdienstelijke werk voor de armere Brazilianen, want zijn bedrijf bouwde meer dan 320.000 huizen en appartementen in het hele land. In de 150 steden waar het bedrijf actief is, woont 1 op de 80 inwoners in een gebouw van MRV.

Rechtvaardige samenleving

"Menins passie is om een meer rechtvaardige en egalitaire samenleving te verwezenlijken", stelt juryvoorzitter Jim Nixon, topman van Nixon Energy Investments, volgens de Financial Times. "Zijn innovatieve geest en ondernemingszin maken van MRV een nuttige onderneming."

Menins is vereerd met de internationale erkenning. "Heel mijn leven was het mijn doel om mensen die het zich tot dan niet konden permitteren de waardigheid van eigendom te geven. Zonder emancipatie geen economische groei."

Snel bouwen

Met een bouwmethode van betonnen muren trekt zijn bedrijf een gebouw van 4 verdiepingen en 16 woningen op in minder dan 10 dagen. MRV genereerde een omzet van 1,44 miljard dollar vorig jaar, en een nettowinst van 197 miljoen dollar. De groep stelt 24.000 werknemers te werk.

De Belgische logistieke dienstverlener WDP was net als 45 anderen kandidaat voor de prijs van ondernemer van het jaar. 

6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ivan Willems

  Als er genoeg staal en cement in zit, geen probleem zeker!!!

 • Tina Colpaert

  Als het niet instort na 10dagen haha

 • Freddy De Wulf

  Hoe lang gaan die woningen rechtop blijven ?

 • guido vermeyen

  hopelijk zit er meer cement dan zand in de mortel...in India bouwen ze ook huizen, blijkt nadien dat er geen cement in de mortel zit..gevolg: boeltje zakt ineen.

 • willy platteau

  hopelijk vallen die huizen niet even vlug als een kaartenhuisje ineen !