Kijkwoningen

Gesponsorde inhoud

Bouwen op bestelling

De gloednieuwe kijkwoning van Danilith in Lasne, gebouwd met traditionele materialen, straalt warmte en huiselijkheid uit
Danilith De gloednieuwe kijkwoning van Danilith in Lasne, gebouwd met traditionele materialen, straalt warmte en huiselijkheid uit
Traditioneel bouwen, maar zonder de traditionele kopzorgen? Bouwbedrijf Danilith heeft er zijn levensroeping van gemaakt. Dat doen ze dankzij hun unieke productieproces: alle wand- en dakstructuren worden in het atelier samengesteld en tot in de puntjes afgewerkt, inclusief bakstenen, isolatie en buitenschrijnwerk. Niets dan voordelen voor jou als bouwheer.

Zeg niet prefab!

Geautomatiseerd of prefab bouwen. Het komt op hetzelfde neer, maar toch verkiest Danilith resoluut de eerste term. “Prefab is een benaming die volgens ons het hele proces niet naar waarde schat”, legt marketingverantwoordelijke Stéphanie Dewever uit. “Het is veel meer dan een aantal muren vooraf klaarmaken en in elkaar puzzelen. Er komt zoveel techniek en kennis kijken bij onze manier van werken: het is een constante wisselwerking tussen mens en machine.”

Hoe werkt het precies?

Danilith bouwt al bijna 100 jaar lang woningen op de traditionele manier, en combineert die ervaring met de modernste technologieën. Quasi de complete bouwschil wordt in het atelier samengesteld, met extra aandacht voor lucht- en waterdichtheid. Wist je dat zelfs het voegen van de bakstenen al in de ateliers gebeurt door onze vakmannen? Op de werf blijft er nog een minimum aan werk over, zoals het storten van de fundering. Daarna monteren ze de woningen en werken ze alles verder af. Het hele proces gebeurt onder de volledige verantwoordelijkheid van het bouwbedrijf, zelfs het transport van alle bouwonderdelen. 

Driedubbel voordeel

Wie voluit kiest voor geautomatiseerd bouwen, geniet meteen van een aantal praktische en financiële voordelen:

• Geen onaangename meerprijzen. Werk je met verschillende aannemers, dan is de kans groot dat je vroeg of laat met verrassende meerprijzen te maken krijgt. Dit vermijd je als je alles laat opbouwen in het atelier. Je weet ­namelijk nog voor de start van de bouw hoeveel alles gaat kosten, omdat je al in de beginfase van je project beslist over je lichtpunten, stopcontacten, sanitair, technieken ... Pas dan kan iedereen op de werkvloer aan de slag.

• Afgewerkte woning in zes maanden. Aangezien het grootste deel van je woning op maat wordt gefabriceerd in het atelier, win je enorm veel tijd op de werf. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over aanhoudende regenval of vriestemperaturen. “Als de klant met ons in zee wenst te stappen, stellen we een ontwerp met hem op. Is dat definitief, sturen we de bouwaanvraag uit. In tussentijd gaan we aan de slag met het overlopen van de verschillende keuzes van de bouwheer. Eens de vergunning binnen is, kunnen we meteen schakelen. Tussen de start van de werken op de werf en de verhuis ligt amper zes tot acht maanden. Zoiets is onmogelijk als je bouwt op de traditionele manier”, legt Stéphanie Dewever uit.

• Centraal aanspreekpunt. In geval van onverwachte problemen of last minute veranderingen kan je bij het bouwbedrijf meteen terecht bij één contactpersoon die je hele project overziet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over onenigheden tussen verschillende aannemers onderling, die op hun beurt weer kunnen leiden tot meerprijzen of vertragingen. “We volgen de werken op van ontwerp tot oplevering. Bovendien voldoet de woning zonder fout aan de vereiste energienormen.”

• ‘Comfort’ of ‘A la carte’. Bouwen op je eigen bouwgrond en volgens eigen plan? Of realiseer je toch liever jouw plan op een van de bouwgronden van Danilith? Dankzij de ‘A la carte’-formule kan je heel wat kanten uit. Daarnaast kan je kiezen tussen een volledig instapklaar en een afwerkingsklaar project. In dat laatste geval sta je zelf in voor de laatste loodjes. Met de ‘Comfort’-formule heb je dan weer de keuze uit een groot aanbod aan afgewerkte typewoningen, op maat van jouw budget en stijl.

Zowat de complete bouwschil van je woning wordt in het atelier op maat samengesteld.
Danilith Zowat de complete bouwschil van je woning wordt in het atelier op maat samengesteld.

Gloednieuwe kijkwoning in klassieke stijl

Danilith opent tijdens het weekend van 20 en 21 oktober een splinternieuwe kijkwoning in het Waals-Brabantse Lasne, op een boogscheut van Waterloo. Je ontdekt er hoe ook klassieke ontwerpen niets van hun charme verliezen tussen atelier en werf. De woning, gebouwd met traditionele materialen, straalt warmte en huiselijkheid uit. Ze beschikt over vier slaapkamers, twee badkamers en een open keuken en is gebouwd volgens de strengste energienormen. Verwarmen gebeurt met een condenserende gasketel, ventileren aan de hand van een C-systeem.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.