Ga naar de mobiele website
^ Top

Superdrukke straat, maar dit is het geheim van de rust in dit huis

Wat een metamorfose: van donker bakkersatelier tot huis!

Het is amper te geloven, maar nog niet zo lang geleden was dit een donker bakkersatelier dat volgepropt stond met kneedmachines, een bakkersoven en allerlei toestellen. Er was heel wat verbeelding nodig om hier een leuke plek om te wonen te zien. Maar David en Annemie waagden zich toch aan de verbouwing. En met succes!

De golfplaten werden van de overdekte buitenruimtes gehaald om meer lichtinval te hebben en hier en daar verdween een stukje muur voor extra openheid.

Veel van het afval dat het koppel tijdens de renovatie verzamelde, is later gebruikt bij de aankleding van het interieur. Zo is de eettafel gemaakt van overschotjes van vijf verschillende houtsoorten en zijn de afgebroken trapstijlen verwerkt in een luchter.

Ook een aantal spullen uit het bakkersatelier kregen een nieuw leven. Annemie verwerkte de zeven tot lichtarmaturen en de werktafel waarop vroeger pralines werden gerold, doet nu dienst als keuken. "Het budget was op, we moesten dus wel zoeken naar creatieve oplossingen", klinkt het.

Bjorn Cocquyt

Als we in onze patio's zitten, horen we niets en dat is heerlijk

David
Bjorn Cocquyt

Geluidsbuffer

Wat deze woning nog leuker maakt, is de rust die je hier ervaart, ondanks de ligging aan een drukke straat in Borgerhout. Dat komt omdat het huis zich in een klein binnengebied bevindt en de gebouwen errond als geluidsbuffer functioneren.

"Als we in onze patio's zitten, horen we niets en dat is heerlijk." Een ervan is ingericht als ministrand en met een beetje verbeelding is het plonsbad in de oude waterput de zee. Daar zijn de kinderen Lou en Stan natuurlijk dol op.

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws.

Bjorn Cocquyt
Bjorn CocquytReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug