Gesponsorde inhoud

Keukendecoratie: the finishing touch!

Miele
In een hedendaagse keuken wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan decoratie. Maar omdat de keuken tegelijkertijd een werkplek en verzamelplaats is voor het hele gezin, moet je zorgvuldig omspringen met decoratie. Hier zijn enkele tips om je keuken stijlvol en toch praktisch te versieren.

1. Kies de juiste plek
Als je accessoires toevoegt aan de keuken, zorg dan dat deze niet in conflict komen met je werkruimte. Een staander met hangplanten kan mooi zijn. Maar als je het rekje iedere keer moet verplaatsen als je iets op het aanrecht wilt doen, zal dat snel frustreren. Zet decoratiestukken alleen op een plek waar ze nooit in de weg staan.

2. Bewaar de keukensfeer
Keukenaccessoires ogen natuurlijker wanneer het voorwerpen zijn die 'thuishoren' in de keuken. Mooie borden, serviesgoed, een fruitmand, decoratieve flessen of zelfs een mooi kookboek zijn ideale attributen om je keuken meer kleur te geven.

3. Benut je ruimte
Als je houdt van orde en strakheid, beperk dan de decoratie tot een absoluut minimum. Als je echter meer het cottagetype bent dat houdt van gezellige spulletjes overal, benut dan de ruimte die je hebt. Dat betekent niet dat je iedere centimeter moet volproppen. Maar decoratiestukken mogen wel jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Denk erom: hou je werkruimte vrij! Als je een kleine keuken hebt, kan een simpele raamdecoratie ook al dat extra cachet geven.

4. Vermijd nep
Weersta aan de verleiding om dat donkere hoekje boven de keukenkast te vullen met kunstplanten. Niet alleen verzamelen deze erg veel stof, ze zien er ook altijd nep uit. Als je een organisch element wilt in de keuken, kies dan voor een reeks decoratieve potjes met échte kruiden erin.

5. Blijf praktisch
Zorg dat je decoratiestukken makkelijk afwasbaar zijn, want in de keuken worden voorwerpen sneller bespat of vettig. Als je fotolijsten in de keuken zet, zorg er dan voor dat de achterkant goed afgesloten is zodat vuil niet kan binnendringen binnenin het kader.