Architect ontwerpt het ‘perfecte huis’

Het 'perfecte huis' van architect Marc Sawan
GoCompare Het 'perfecte huis' van architect Marc Sawan
Is dit jouw droomhuis? Misschien wel, want architect Marc Sawan ontwierp dit huis op basis van de dromen en voorkeuren van een groot aantal mensen. 

GoCompare Mortgages is een Brits bedrijf dat leningen vergelijkt voor huizenjagers. Het bedrijf deed onderzoek naar de voorkeuren van mensen die een huis willen kopen. Op basis van alle verzamelde voorkeuren kon architect Marc Sawan vervolgens het ideale huis ontwerpen. En het ziet er echt wel knap uit.

Een gezellig interieur
GoCompare Een gezellig interieur

Het ‘perfecte huis’ ligt in een dorp of een kleine stad, ver weg van de drukte van een grote stad. Het huis ziet er aan de buitenkant strak en modern uit, maar de binnenkant is klassieker. De meerderheid van de ondervraagden hield namelijk van een traditioneel, klassiek interieur. De ondervraagden willen ook een milieuvriendelijk huis en zonnepanelen op het dak. Ook een regenton bleek populair.

Zo ziet het perfecte huis eruit.
GoCompare Zo ziet het perfecte huis eruit.

De indeling van het perfecte huis is geen verrassing. Een keuken en een woonkamer beneden en drie slaapkamers boven. Veel ondervraagden vonden opbergruimte heel belangrijk, dus het perfecte huis is voorzien van een grote berging én een ruim tuinhuis.

De keuken
GoCompare De keuken

En de tuin? Die moet gemakkelijk te onderhouden zijn. Een vierde van de ondervraagden heeft ook graag een vijver.

De ideale tuin, met een klein vijvertje
GoCompare De ideale tuin, met een klein vijvertje

Het gaat enkel om een ontwerp, dus de kans is klein dat dit huis ooit echt wordt gebouwd. Over een eventuele prijs, gaf GoCompare geen informatie.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brigitte Claeys

  Wat een huis : min 2 zithoeken, hoe kan je nu gezellig wonen. De opmerking van de ladder van 9 m kan ik onderschrijven, wat binnen- en buitenruimte betreft kan ik zeker meegaan in de reacties. Het trekt op niets, jullie ideale huis.

 • marian toinette

  Sommigen blijkbaar nog nooit gehoord van zelfreinigend glas. Bij mijn zoon moeten de ruiten nooit gewassen worden.

 • Jefta Joiris

  ??? Tekenen die niet altijd wat de klant vraagt

 • MYRTHE PASS

  Het perfecte huis is binnen mee naar buiten halen of de natuur naar binnen halen. Dit is heel mooi geïllustreerd met de glazen veranda die naadloos overgaat in het huis.

 • paul van de velde

  Nu nog een ladder van 9m aanschaffen om de glasgevel te kuisen.