140 bouwprojecten openen vandaag de deuren op openhuizendag

Mijn Thuis Op Maat
 Wie (ver)bouwplannen heeft, kan deze namiddag terecht op 140 verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel, zowel in dorpskernen als de stad, om inspiratie op te doen. De openhuizendag 'Mijn Thuis op Maat' is een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV).

"Ruim 140 architecten zwaaien de deuren van hun realisaties open. Samen met de bewoners vertellen ze het unieke verhaal achter de woning: van de opborrelende ideeën, over de obstakels en hinderpalen, tot de aangereikte oplossingen." De openhuizendag wil ook inhaken op nieuwe tendensen als de betonstop, de omgevingsvergunning of circulair bouwen.

Deze openhuizendag zit dit jaar in een nieuw kleedje. Vorig jaar werd de dag nog op initiatief van de Orde van Architecten georganiseerd onder de naam 'Mijn Huis Mijn Architect'. Het idee werd ook opengetrokken, met als bedoeling in te spelen op de troeven van de nieuwe woonvormen: flexibel, betaalbaar, groen en goed bereikbaar.

Een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten is te vinden op www.mijnthuisopmaat.be. Wie zich registreert op de website, krijgt gratis toegang tot de deelnemende woningen.

Mijn Thuis Op Maat
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.