Basisschool De Boomgaard in de Luit. Karel Caluwaertsstraat 21 in Wommelgem sluit tot vlak voor de herfstvakantie haar deuren door clusterbesmettingen.
Volledig scherm
Basisschool De Boomgaard in de Luit. Karel Caluwaertsstraat 21 in Wommelgem sluit tot vlak voor de herfstvakantie haar deuren door clusterbesmettingen. © Google Maps

Wommelgem voert mondmaskerplicht aan schoolpoort in na corona-uitbraak in lagere school

WommelgemMorgen worden alle 500 lagereschoolkinderen in de gemeente Wommelgem getest op het coronavirus. Door een recente uitbraak in Go! De Boomgaard neemt burgemeester Frank Gys (N-VA) hiermee het zekere voor het onzekere om verdere verspreiding te vermijden. Vanaf maandag geldt er ook een mondmaskerplicht aan schoolpoorten van de basisscholen en de buitenschoolse kinderopvang.

  1. Nieuwe Hoogmolenbrug over Albertkanaal geplaatst: “Tegen 2023 kunnen schepen met vier lagen containers probleemloos het kanaal doorkruisen”
    SCHOTEN/WIJNEGEM

    Nieuwe Hoogmolen­brug over Albertka­naal geplaatst: “Tegen 2023 kunnen schepen met vier lagen containers probleem­loos het kanaal doorkrui­sen”

    Het is eindelijk zo ver. De nieuwe Hoogmolenbrug over het Albertkanaal tussen Schoten en Wijnegem is zondagochtend naar zijn nieuwe locatie gevaren en ineens over het kanaal gelegd. “De nieuwe brug biedt comfort aan niet enkel fietsers en automobilisten maar ook dieren. Bovendien wordt het centrum van Schoten ontlast en zal transport over het water vlotter verlopen.”