De sfeer zat er goed in op Suntribe. De aanwezigen hadden geen alcohol nodig om zich uit te leven.
Volledig scherm
De sfeer zat er goed in op Suntribe. De aanwezigen hadden geen alcohol nodig om zich uit te leven. © Benoit De Freine

"Wij hebben alleen muziek nodig"

WOMMELGEMHet eerste Suntribefestival in het fort van Wommelgem was zaterdag een schot in de roos. Het eerder alternatieve 'hippiepubliek' ging uit de bol in een ongedwongen sfeer en had geen drank nodig om in de stemming te geraken. Op het festivalterrein was dan ook geen druppel alcohol te verkrijgen. "Muziek is alles wat we nodig hebben!"

 1. Zorro strijdt voor duurzamer verkeer: burgerplatform wil forse injectie in openbaar vervoer en fietsroutes in Antwerpse zuidoostrand
  PREMIUM
  Antwerpen/Mortsel/Kontich

  Zorro strijdt voor duurzamer verkeer: burgerplat­form wil forse injectie in openbaar vervoer en fietsrou­tes in Antwerpse zuid­oostrand

  Een ‘modal selfie’ die burgers helpt om zich minder met de auto te verplaatsen, een aantal nieuwe tram- en buslijnen in en naar de rand van Antwerpen én extra fietsverbindingen: dat zijn enkele voorstellen uit een lijvig rapport dat burgerplatform Zorro op Driekoningen aan de Vervoerregio Antwerpen voorlegt. Zorro is een initiatief van Ringland voor acht gemeenten in de Antwerpse zuidoostrand.
 2. Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemenplukweide van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”
  Aartselaar

  Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemen­pluk­wei­de van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”

  De Bloemenplukweide aan de Groenenhoek houdt op te bestaan. Een zware tegenvaller voor initiatiefnemer Ben Rombouts (37) want ze hadden er net duizenden narcissen en zo’n 40.000 tulpenbollen geplant. “De verhuurder heeft de overeenkomst plots stopgezet en dat komt toch wel even aan. We hopen nu toch nog te kunnen ‘oogsten’ en gaan op zoek naar een alternatief”, blijft Ben strijdvaardig.
 1. Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"
  Play

  Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"

 2. Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"
  Play
  Missie Callcenter

  Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"