STOCK. In de politiezone MINOS worden nu enkele inbraken per dag gemeld. Tijdens de lockdown waren dat er geen.
Volledig scherm
STOCK. In de politiezone MINOS worden nu enkele inbraken per dag gemeld. Tijdens de lockdown waren dat er geen. © RV

Weer evenveel inbraken als vóór corona in zone MINOS: “Eigenaardigheden eerst aan de politie melden, dan pas op Facebook plaatsen”

Wommelgem/Wijnegem/Borsbeek/Mortsel/BoechoutDe politiezone MINOS waarschuwt bewoners van Mortsel, Boechout, Wommelgem, Wijnegem en Borsbeek dat het aantal inbraken aan een opmars bezig is. Dieven slaan weer toe in huizen, camionetten en BMW’s. “We adviseren om extra waakzaam te blijven en eigenaardigheden meteen aan de politie te melden”, zegt hoofdinspecteur Kim Verdoodt.

 1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 2. Het Antwerpen van Alexander Hendrickx: “Hopelijk krijgt België ooit ook zo’n groot hockeystadion als den Bosuil”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het Antwerpen van Alexander Hendrickx: “Hopelijk krijgt België ooit ook zo’n groot hockeysta­di­on als den Bosuil”

  Strafcornerkanon, topschutter van de Red Lions op deze Spelen en nu ook deelnemer aan De Slimste Mens Ter Wereld: de naam Alexander Hendrickx (28) zal je nog veel horen de komende jaren. De hockeyspeler is afkomstig uit Deurne, woont nu al een tijdje in ’s Gravenwezel, speelt bij de Nederlandse club Pinoké in Amsterdam, maar is nog regelmatig te vinden in Antwerpen. Hij geeft met plezier zijn acht favoriete plekken in onze stad prijs en verklapt ons zelfs waar je volgens hem de beste pintjes van Antwerpen kunt drinken.
 1. Vaccinatiecentrum blijft nog tot einde van het jaar in AED Studios (en dus níet tot 15 oktober)
  ZORA

  Vaccinatie­cen­trum blijft nog tot einde van het jaar in AED Studios (en dus níet tot 15 oktober)

  Het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Zuidoostrand Antwerpen (ZORA) bij AED Studios in Lint sluit dan toch niet de deuren op 15 oktober. 18.000 inwoners uit Mortsel, Boechout, Edegem, Lint, Kontich en Hove krijgen namelijk een derde prik. AED Studios blijft dus de beste plek om die logistieke uitdaging aan te gaan. Ook kinderen die nog gevaccineerd moeten worden, zijn dus welkom bij AED, en niet bij Sint-Jozef in Mortsel, zoals eerder gepland was.