STOCK. In de politiezone MINOS worden nu enkele inbraken per dag gemeld. Tijdens de lockdown waren dat er geen.
Volledig scherm
STOCK. In de politiezone MINOS worden nu enkele inbraken per dag gemeld. Tijdens de lockdown waren dat er geen. © RV

Weer evenveel inbraken als vóór corona in zone MINOS: “Eigenaardigheden eerst aan de politie melden, dan pas op Facebook plaatsen”

Wommelgem/Wijnegem/Borsbeek/Mortsel/BoechoutDe politiezone MINOS waarschuwt bewoners van Mortsel, Boechout, Wommelgem, Wijnegem en Borsbeek dat het aantal inbraken aan een opmars bezig is. Dieven slaan weer toe in huizen, camionetten en BMW’s. “We adviseren om extra waakzaam te blijven en eigenaardigheden meteen aan de politie te melden”, zegt hoofdinspecteur Kim Verdoodt.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 1. Eline (24) vindt oplossing voor haar foutief bestelde wagen: Van Gansen neemt Kia Niro terug
  Wommelgem

  Eline (24) vindt oplossing voor haar foutief bestelde wagen: Van Gansen neemt Kia Niro terug

  Goed nieuws voor Eline Loyaerts, die in augustus per abuis twee wagens bestelde in plaats van slechts één. Eén dag nadat ze haar verhaal deed, willen verschillende garages de afgestudeerde psychologe een reddingsboei toewerpen en een van de twee Kia Niro’s overnemen. Uiteindelijk is het Garage Van Gansen, waar Eline haar bestelling had geplaatst, die beslist heeft om de Kia terug te nemen.
 2. Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”
  BORGERHOUT

  Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”

  Voor het eerst zes weken Sinksenfoor. Voor het eerst Sinksenfoor tot twee uur ’s nachts. Voor het eerst hiphopfestival Fire Is Gold. Voor het eerst technofestival Vaag Outdoor. En nu ook een nieuwe editie van StuDay en voor het eerst het gloednieuwe Fear Festival. Spoor Oost is na maandenlang testen en vaccineren dé plek voor massa-evenementen geworden in Antwerpen. Maar de buurt kan dat niet langer aan, aldus het districtsbestuur. “Je hoort de muziek en het gegil tot een kilometer ver, er is verkeersoverlast en onze publieke ruimte wordt afgezet.”