Een dertigtal vrijwilligers ging anderhalf uur op pad. Hun ‘buit’ was aanzienlijk.
Volledig scherm
Een dertigtal vrijwilligers ging anderhalf uur op pad. Hun ‘buit’ was aanzienlijk. © Klaas De Scheirder

‘Red de Keer’ ruimt 32 restafvalzakken en 30 zakken PMD op in groengebied: “Hier hoort geen industrie”

WommelgemHet burgeractiecomité Red de Keer ging met een dertigtal vrijwilligers aan de slag om het groene gebied De Keer op te ruimen van het zwerfafval. Maar liefst 30 restafvalzakken en 20 PMD-zakken werden gevuld op anderhalf uur tijd. Meteen wilt het comité politici wakkerschudden dat dit gebied niet dient als industriezone.

 1. Frank Verstraeten verkoopt Sportpaleis in halve dag uit met comeback Zillion: “Ik zoek nog een tiental mooie meisjes voor een erotisch waterballet”

  Frank Verstrae­ten verkoopt Sportpa­leis in halve dag uit met comeback Zillion: “Ik zoek nog een tiental mooie meisjes voor een erotisch waterbal­let”

  Hét comebackfeest van de legendarische Zillion in het Antwerpse Sportpaleis is in amper 11 uur uitverkocht. Mastermind Frank Verstraeten doet daarmee, opnieuw, het onmogelijke: méér tickets verkopen voor een jaren geleden platgegooide discotheek dan op eender welke hoognacht van diezelfde danstempel eind jaren 90. “En na Antwerpen veroveren we de Versuz in Hasselt.”
 2. Twintiger wil dure merkjas aankopen met vals geld
  Lier

  Twintiger wil dure merkjas aankopen met vals geld

  Een 24-jarige Antwerpenaar moest zich komen verantwoorden op de rechtbank in Mechelen voor het betalen met vals geld. In mei 2021 wilde hij een dure merkjas aankopen bij iemand uit Lier die deze merkjas te koop had aangeboden op het internet. Kort na de verkoop, merkte de verkoper op dat er onder het ene echte eurobiljet, veertig valse zaten verstopt. Op basis van de nummerplaat kon de politie de verdachte identificeren. Het ging om de 24-jarige. Hij werd verhoord, maar ontkende met klem dat hij bewust heeft betaald met vals geld. “Ik was speciaal voor de aankoop van de jas geld gaan wisselen in de nachtwinkel. Daar moeten ze me dat vals geld hebben gegeven”, luidde het. Ook op zitting herhaalde hij deze verklaringen. Het parket geloofde hem echter niet. Het vorderde een celstraf van 10 maanden effectief. De jongeman vroeg de vrijspraak of ondergeschikt een werkstraf.