Vera Schoeters, Yve Staes, Barbara De Laet en Jan Herthogs willen dat Oogappeltje en ‘t Laar gemeentescholen blijven en niet worden overgedragen aan het gemeenschapsonderwijs.
Volledig scherm
Vera Schoeters, Yve Staes, Barbara De Laet en Jan Herthogs willen dat Oogappeltje en ‘t Laar gemeentescholen blijven en niet worden overgedragen aan het gemeenschapsonderwijs. © Benoit De Freine

Ouders, leerkrachten en oppositie willen referendum over toekomst gemeentescholen Oogappeltje en ‘t Laar: “Laat inwoners beslissen”

Ouders en leerkrachten van de gemeentelijke basisscholen en de oppositie willen een referendum organiseren over de vraag: moeten de twee basisscholen van Wommelgem gemeentescholen blijven? Eind mei besliste het gemeentebestuur dat beide scholen overgedragen zouden worden aan het gemeenschapsonderwijs GO!. Dat stuitte op veel protest en gouverneur Berx vernietigde de beslissing uiteindelijk. 

 1. De coronacijfers in Wommelgem van vrijdag 9 oktober

  De coronacij­fers in Wommelgem van vrijdag 9 oktober

  In Wommelgem zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 20 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wommelgem komt dat getal nu op 155 te liggen. Wommelgem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Nieuw studie- en project staffing-bureau LiNK gelanceerd in Antwerpen: “Echte ondernemers zien opportuniteiten in een wereld in crisis”
  ANTWERPEN

  Nieuw studie- en project staf­fing-bu­reau LiNK gelanceerd in Antwerpen: “Echte onderne­mers zien opportuni­tei­ten in een wereld in crisis”

  Ex-collega’s uit de consulting-wereld in het Antwerpse hebben elkaar teruggevonden en startten donderdag het kersverse bedrijf LiNK Engineering Group. Het bedrijf stelt externe teams samen voor grote projecten in industriële sectoren zoals farmacie en petrochemie. “De kaarten worden op tafel gelegd en de realiteit verteld, ook de realiteit van de kost.”