Basisschool Het Oogappeltje.
Volledig scherm
Basisschool Het Oogappeltje. © Benoit De Freine

Onderwijsdesignbureau ‘Domo de Refontiro’ zoekt mee naar oplossing voor basisscholen ‘t Laar en Het Oogappeltje

WommelgemHet bestuur, de onderwijspartners en een gespecialiseerd bureau zijn in dialoog over de toekomst van basisscholen ‘t Laar en Het Oogappeltje. Beide scholen belandden in het oog van de storm toen het bestuur aankondigde dat zij onder het GO!-Onderwijs zouden vallen. Hier kwam heel wat protest tegen. De beslissing werd ondertussen al teruggeschroefd. 

 1. Basisschool Sjabi krijgt in onze regio grootste subsidie: “Leerpaviljoen lost ons plaatsgebrek op”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg/Lier/Mechelen/Puurs

  Basis­school Sjabi krijgt in onze regio grootste subsidie: “Leerpavil­joen lost ons plaatsge­brek op”

  Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts heeft deze eerste schoolmaand ruim 2,4 miljoen euro toegekend aan zes vrije basisscholen in Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen en Puurs. Basisschool Sjabi is de grootste slokop. Het krijgt 1,7 miljoen euro om daarmee een antwoord te bieden op het gebrek aan turninfrastructuur en een plek aan de vijfde en zesdejaars.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Van Plopsa Station tot indoor skiën: 7 leuke binnenactiviteiten in de regio Antwerpen voor jou en je kroost tijdens de herfst
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Plopsa Station tot indoor skiën: 7 leuke binnenacti­vi­tei­ten in de regio Antwerpen voor jou en je kroost tijdens de herfst

  De herfst is in het land. Zonnestralen en warme temperaturen hebben ondertussen plaatsgemaakt voor regenbuien en kil weer. Maar dat hoeft jou niet tegen te houden om uitstapjes te plannen met je kroost. Wij selecteerden voor jullie alvast 7 leuke indooractiviteiten in Antwerpen en omstreken. Van je striphelden ontmoeten in het Plopsa Station in Antwerpen tot skiën op Aspen in Wilrijk. Met deze tips weet je wat te doen.
 4. Afspraakje loopt uit de hand: 26 maanden cel geëist voor poging verkrachting sekswerker
  Ranst

  Afspraakje loopt uit de hand: 26 maanden cel geëist voor poging verkrach­ting sekswerker

  Het openbaar ministerie heeft 26 maanden cel gevorderd voor een 26-jarige Afghaanse asielzoeker uit Ranst die vervolgd wordt voor aanranding en poging tot verkrachting van een sekswerker. Hij had ook zijn condoom verwijderd, wat tegen de afspraak was. Volgens het slachtoffer wilde hij haar daarna beroven en waren er klappen gevallen. De beklaagde ontkent en zegt dat een groep vrouwen hem met potten en pannen hadden aangevallen.