Ian had zijn oog al langer op Chivas laten vallen
Volledig scherm
Ian had zijn oog al langer op Chivas laten vallen © Ian Van den Bonne

Mishandelde hond vindt nieuwe thuis: “Chivas is een pracht van een beest”

De Engelse bullterriër Chivas kan weer op z'n twee oortjes slapen. Nadat de hond zwaar mishandeld werd door zijn nieuwe baasje en opnieuw door het dierenasiel werd opgevangen, heeft hij nu een nieuwe thuis gevonden bij Ian Van den Bonne (43) uit Lier. “Het gaat erg goed. Chivas heeft nog een weg af te leggen maar hij beseft stilaan dat wij geen bedreiging voor hem vormen.”

 1. De coronacijfers in Wommelgem van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Wommelgem van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wommelgem minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 50. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wommelgem komt dat getal nu op 386 te liggen. Wommelgem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Man mishandelt geadopteerde hond onder mom van opvoeding, asiel haalt dier meteen weg

  Man mishandelt geadopteer­de hond onder mom van opvoeding, asiel haalt dier meteen weg

  Op sociale media circuleert een filmpje waarop te zien is hoe de Engelse Bullterrier Chivas zwaar aangepakt wordt door zijn nieuwe baasje. P.N. plaatste het filmpje zelf online en is zich van geen kwaad bewust. Volgens hem is dit de manier waarop je dergelijke honden laat luisteren. Maar daar was Het Blauwe Kruis van België, het dierenasiel in Wommelgem waar Chivas verbleef, het niet mee eens. Zij haalden de hond meteen terug.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”