Kwik, Kwek en Kwak.
Volledig scherm
Kwik, Kwek en Kwak. © Dirk Laenen

Kleine Bloemenstoet fleurt Wommelgem op (maar wagenmakers vinden wordt steeds moeilijker)

De straten van Wommelgem waren zondag net iets kleurrijker dan anders. Voor de 58ste keer in evenveel jaar reed de Kleine Bloemenstoet uit. Een traditie die steeds moeilijker in stand te houden is.

  1. De coronacijfers in Wommelgem van dinsdag 20 oktober

    De coronacij­fers in Wommelgem van dinsdag 20 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wommelgem minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 50. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wommelgem komt dat getal nu op 386 te liggen. Wommelgem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. De coronacijfers in Wommelgem van zondag 11 oktober

    De coronacij­fers in Wommelgem van zondag 11 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wommelgem minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 24. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wommelgem komt dat getal nu op 185 te liggen. Wommelgem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.