85 leerlingen en leerkrachten van GO! Basisschool De Boomgaard kwamen woensdagmiddag naar school voor een tweede test.
Volledig scherm
PREMIUM
85 leerlingen en leerkrachten van GO! Basisschool De Boomgaard kwamen woensdagmiddag naar school voor een tweede test. © Klaas De Scheirder

85 leerlingen en leerkrachten De Boomgaard tweede keer getest: “Moet mijn kleinzoon wel opvangen, want ouders zijn gaan werken”

WommelgemSinds vorige week donderdag is GO! Basisschool De Boomgaard in Wommelgem gesloten door een corona-uitbraak. Woensdagmiddag kwamen 85 kleuters, lagereschoolkinderen en leerkrachten naar school voor een tweede test. Enkele ouders kregen het niet over hun hart hun wenend kind een wisser in de neus te laten steken. Daardoor moeten de kinderen de quarantaine tot en met zaterdag uitzitten, terwijl dat niet nodig is voor wie een tweede negatieve test aflegt. 

  1. Kwart van 390 geteste leerlingen in Wommelgem besmet: “Ze zien er heel gezond uit, maar dat is net het probleem”
    Wommelgem

    Kwart van 390 geteste leerlingen in Wommelgem besmet: “Ze zien er heel gezond uit, maar dat is net het probleem”

    In Wommelgem zijn alle 550 kinderen van de lagere scholen zaterdag opgeroepen om zich te komen testen na een corona-uitbraak op een basisschool. Van de 390 opgedaagde leerlingen testte een vierde positief. “Zeer slechte cijfers”, zegt burgemeester Frank Gys (N-VA) aan Het Laatste Nieuws. Aan die resultaten verbindt het lokaal bestuur in overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid enkele nieuwe maatregelen: basisschool Het Oogappeltje gaat dicht en alle activiteiten voor -12-jarigen op het grondgebied worden geannuleerd.