85 leerlingen en leerkrachten van GO! Basisschool De Boomgaard kwamen woensdagmiddag naar school voor een tweede test.
Volledig scherm
PREMIUM
85 leerlingen en leerkrachten van GO! Basisschool De Boomgaard kwamen woensdagmiddag naar school voor een tweede test. © Klaas De Scheirder

85 leerlingen en leerkrachten De Boomgaard tweede keer getest: “Moet mijn kleinzoon wel opvangen, want ouders zijn gaan werken”

WommelgemSinds vorige week donderdag is GO! Basisschool De Boomgaard in Wommelgem gesloten door een corona-uitbraak. Woensdagmiddag kwamen 85 kleuters, lagereschoolkinderen en leerkrachten naar school voor een tweede test. Enkele ouders kregen het niet over hun hart hun wenend kind een wisser in de neus te laten steken. Daardoor moeten de kinderen de quarantaine tot en met zaterdag uitzitten, terwijl dat niet nodig is voor wie een tweede negatieve test aflegt. 

 1. Kwart van 390 geteste leerlingen in Wommelgem besmet: “Ze zien er heel gezond uit, maar dat is net het probleem”
  Wommelgem

  Kwart van 390 geteste leerlingen in Wommelgem besmet: “Ze zien er heel gezond uit, maar dat is net het probleem”

  In Wommelgem zijn alle 550 kinderen van de lagere scholen zaterdag opgeroepen om zich te komen testen na een corona-uitbraak op een basisschool. Van de 390 opgedaagde leerlingen testte een vierde positief. “Zeer slechte cijfers”, zegt burgemeester Frank Gys (N-VA) aan Het Laatste Nieuws. Aan die resultaten verbindt het lokaal bestuur in overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid enkele nieuwe maatregelen: basisschool Het Oogappeltje gaat dicht en alle activiteiten voor -12-jarigen op het grondgebied worden geannuleerd.
 2. Buiten voetballen mag niet, supporteren in kantine wel: strengere coronaregels voor -12-jarigen in Wommelgem doen wenkbrauwen fronsen
  PREMIUM
  Wommelgem

  Buiten voetballen mag niet, supporte­ren in kantine wel: strengere coronare­gels voor -12-jarigen in Wommelgem doen wenkbrau­wen fronsen

  Buiten voetballen zit er voor de kinderen van VV Ternesse Wommelgem even niet meer in, iets drinken in de kantine mag er dan weer wel. Nadat een kwart van de geteste lagereschoolkinderen positief testte op corona, worden de maatregelen in de gemeente Wommelgem komende weken aangescherpt. Zo zijn alle naschoolse activiteiten voor kinderen onder de twaalf jaar afgelast, al zorgt dit voor verwarrende situaties in voetbalclub VV Ternesse.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.