Robby Fish zet met een team vissen over van de opgedroogde vijver rond het Zevenbergenkasteel in Ranst, naar de vijver van het Fort in Wommelgem.
Volledig scherm
PREMIUM
Robby Fish zet met een team vissen over van de opgedroogde vijver rond het Zevenbergenkasteel in Ranst, naar de vijver van het Fort in Wommelgem. © Benoit De Freine

600 vissen verhuizen van de grachten van kasteel Zevenbergen naar vijver Fort in Wommelgem: “Waterpeil zo dramatisch laag dat vissen strenge winter niet zouden overleven”

WommelgemEen 600-tal vissen uit de grachten van kasteel Zevenbergen in Ranst werd maandagochtend verhuisd naar de vijver aan het fort in Wommelgem. De gracht is zo goed als volledig opgedroogd door de warme zomers en dat zou de vissen fataal worden. Robby - Fish - Florus en zijn team werden opgetrommeld om de vissen te verhuizen. Een huzarenstukje want als visliefhebber wil je natuurijk elke vis redden. “Wanneer je na twintig minuten reanimeren en snoek erdoor krijgt, voel je je fantastisch.”

 1. Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemenplukweide van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”
  Aartselaar

  Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemen­pluk­wei­de van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”

  De Bloemenplukweide aan de Groenenhoek houdt op te bestaan. Een zware tegenvaller voor initiatiefnemer Ben Rombouts (37) want ze hadden er net duizenden narcissen en zo’n 40.000 tulpenbollen geplant. “De verhuurder heeft de overeenkomst plots stopgezet en dat komt toch wel even aan. We hopen nu toch nog te kunnen ‘oogsten’ en gaan op zoek naar een alternatief”, blijft Ben strijdvaardig.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen