Alle 550 leerlingen uit de lagere scholen in Wommelgem werden opgeroepen om zich zaterdag te komen laten testen.
Volledig scherm
Alle 550 leerlingen uit de lagere scholen in Wommelgem werden opgeroepen om zich zaterdag te komen laten testen. © Klaas De Scheirder

550 leerlingen van alle lagere scholen in Wommelgem vandaag getest: “Niet bedoeling scholen te sluiten”

WommelgemAlle 550 leerlingen uit lagere scholen in Wommelgem zijn opgeroepen om zich zaterdag op het coronavirus te laten testen. De aanleiding vormt een recente uitbraak in GO! De Boomgaard, die op slot ging. “Door te testen, willen we net de scholen en buitenschoolse kinderopvang kunnen openhouden”, zegt Wommelgems burgemeester Frank Gys (N-VA) aan VTM Nieuws. 

  1. Verkeersellende in Merksem slechts voorproefje? In 2025 gaat héle viaduct tegen de grond: “Een vijf jaar durende superwerf”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Verkeersel­len­de in Merksem slechts voorproef­je? In 2025 gaat héle viaduct tegen de grond: “Een vijf jaar durende superwerf”

    De werken aan de kapotte brugvoeg op het viaduct van Merksem zijn zondagochtend definitief achter de rug. De hele week hebben de werkzaamheden doffe verkeersellende veroorzaakt. Een voorafname op de toekomst? Best mogelijk. Want over twee jaar gaat het héle viaduct tegen grond en maakt het plaats voor een stuk nieuwe Ring dat in een sleuf wordt ingegraven en deels wordt overkapt. Een vijf jaar durende ‘superwerf’ waar bestuurders nu al hun hart voor vasthouden.