Alle 550 leerlingen uit de lagere scholen in Wommelgem werden opgeroepen om zich zaterdag te komen laten testen.
Volledig scherm
Alle 550 leerlingen uit de lagere scholen in Wommelgem werden opgeroepen om zich zaterdag te komen laten testen. © Klaas De Scheirder

550 leerlingen van alle lagere scholen in Wommelgem vandaag getest: “Niet bedoeling scholen te sluiten”

WommelgemAlle 550 leerlingen uit lagere scholen in Wommelgem zijn opgeroepen om zich zaterdag op het coronavirus te laten testen. De aanleiding vormt een recente uitbraak in GO! De Boomgaard, die op slot ging. “Door te testen, willen we net de scholen en buitenschoolse kinderopvang kunnen openhouden”, zegt Wommelgems burgemeester Frank Gys (N-VA) aan VTM Nieuws. 

  1. Speelgoedfabrikant Clics en VITO ontwikkelen CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeentebesturen en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”
    Wuustwezel

    Speelgoed­fa­bri­kant Clics en VITO ontwikke­len CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeente­be­stu­ren en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”

    Speelgoedfabrikant Clics uit Wuustwezel en het VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) in Mol hebben samen een unieke CO2-meter ontwikkeld. Geen toestel dat cijfers weergeeft, maar groen, oranje of rood kleurt. De eerste 2.500 exemplaren zijn via Fost Plus verspreid onder scholen, maar nu wordt de meter gecommercialiseerd. “De aanvragen zijn al niet meer bij te houden”, zegt zaakvoerder Hedwig Van Roy.