Zwitserland greep het goud, Annemiek van Vleuten kwam ten val.
Volledig scherm
Zwitserland greep het goud, Annemiek van Vleuten kwam ten val. © Belga/Eurosport

Zwitserland grijpt na baaldag Nederland goud in mixed relay, België achtste - Van Hooydonck geen fan van format: “Voor mij hoeft dit niet opnieuw”

WK wielrennenZwitserland heeft op het WK wielrennen de gouden medaille veroverd in de mixed relay. België moest vrede nemen met de achtste plaats. Favoriet Nederland zag een mogelijke wereldtitel in rook opgaan na een kettingprobleem voor Bauke Mollema en een val van Annemiek van Vleuten.

8 reacties

 • Jonah Kemps

  3 maanden geleden
  Geen idee waarom Mathieu hier aan mee doet nu die ook al zo laat is afgereisd, die kan toch geen één deftige training afwerking op Australische bodem en de inspanning van vandaag heeft toch weinig te maken met die van zondag. Of wel is hij er heel gerust in dat hij in bloedvorm is of wel is dit weer het nonchalante in hem dat dit beslist heeft.
 • Walter De Vuyst

  3 maanden geleden
  Zwitserland was gewoon de betere en dat weerspiegelt zich dan ook in de uitslag .
 • patrick de bock

  3 maanden geleden
  Het zal alleszins voor mijn idool een goeie training geweest zijn!!! Hophop Mathieu!
 • viaene philippe

  3 maanden geleden
  Het is voor Mathieu te hopen dat het zondag zonder pech is.
 • Fons Heylen

  3 maanden geleden
  Hopelijk alles ok met Annemiek van Vleuten …
 1. EXCLUSIEF. De eerste reactie van Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik in fout ben, maar had geen intentie om meisjes te kwetsen”
  Play
  WK wielrennen
  39

  EXCLUSIEF. De eerste reactie van Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik in fout ben, maar had geen intentie om meisjes te kwetsen”

  Een berouwvolle Mathieu van der Poel, vanmiddag op Zaventem na zijn terugvlucht uit Australië. Daar beleefde de Nederlander een heuse rollercoaster op het WK wielrennen. In een eerste reactie zegt Van der Poel dat hij het anders had moeten aanpakken. “Ik had me Australië anders voorgesteld. Ik geef toe dat ik in fout ben, maar ik had geen enkele intentie om die meisjes te kwetsen.”