Jasper Stuyven rijdt zondag in z'n 'eigen' Leuven het WK wielrennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jasper Stuyven rijdt zondag in z'n 'eigen' Leuven het WK wielrennen. © RV/BELGA

Zijn stad, zijn WK? Leuvenaar Jasper Stuyven rijdt zondag de speciaalste koers van zijn leven: “Je gaat hem zien openbloeien”

WK WielrennenHij woont ondertussen in Monaco en toch rijdt Jasper Stuyven (29) zondag een thuiskoers. Leuven is zijn stad, het WK wielrennen moet zijn koers worden. Als meesterknecht van Wout van Aert, of wie weet, als die het laat afweten, voor eigen glorie. Sowieso wordt het de meest bijzondere koers van zijn leven. Op zoek naar de Leuvense jaren van ‘Jappie’.

3 reacties

 • bob jansens

  3 weken geleden
  Wout is de grote Belgische favoriet, maar Jasper is m.i. de Belgische joker, de supersub: hij kan een sprint winnen en heeft koersinzicht, dit in tegenstelling tot Remco, die enkel kan winnen als hij alleen vooruit is.
 • RONNY HOLSBEEK

  4 weken geleden
  Jasper moet zondag zijn eigen kans gaan. Zijn thuisstad , voor zovele supporters. Het kan toch niet zijn dat hij voor Wout moet gaan rijden. Sorry , maar dat geloof is niet.
 • roger goddeeris

  4 weken geleden
  Hopelijk mag jasper ook eens een meevaller hebben zou verdient zij. Veel geluk jasper.
 1. Kan ik zelf fietsen op het parcours? Waar parkeren? Of neem ik best de trein? Waar zie ik renners het best? Alles wat u moet weten over het WK wielrennen
  PREMIUM
  WK wielrennen

  Kan ik zelf fietsen op het parcours? Waar parkeren? Of neem ik best de trein? Waar zie ik renners het best? Alles wat u moet weten over het WK wielrennen

  Na vier dagen tijdrijden in West-Vlaanderen trekt het WK wielrennen vanaf donderdag naar Antwerpen en Leuven. Waar en wanneer moet u preciés zijn voor het spektakel? En vooral: hoe geraakt u er? Daarom: met dit artikel staat u de komende dagen gegarandeerd op de perfecte plek om supertopfavoriet Wout Van Aert - of Remco Evenepoel, Jasper Stuyven en de übersympathieke Victor Campenaerts - naar de regenboogtrui te schreeuwen.