BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”

WK wielrennenWout van Aert is de uitgesproken kopman voor de Belgen op het WK wielrennen zondag. Onze landgenoot blinkt in zijn vel en wil graag wereldkampioen worden. “Maar dit is niet dé koers van mijn leven”, zegt hij. “Ja, de beleving zal hier uniek zijn, in Vlaanderen, maar er komen nog kansen om wereldkampioen te worden. Ik ga er 100% voor, maar ik zadel me niet op met de stress dat het nu moet gebeuren.”

15 reacties

 • Bella Jo

  3 weken geleden
  Knappe sprint Wout
 • viaene philippe

  3 weken geleden
  Tot zondag dat de beste en slimste mag winnen de rest pffff.
 • Marinus Verbelen

  3 weken geleden
  De Olympisch spelen liggen nog vers in ons geheugen. Daar was Wout ook de beste, maar omdat geen enkele ploeg inspanningen wou doen om vluchters terug te pakken moesten de Belgen het doen, met als resultaat dat naar het einde toe, onze Belgische ploeg total loss was en Wout het alleen moest doen. Iedereen weet dat Wout één vd snelste vh peleton is. Zit hij in een kopgroep zal de ene na de andere demareren. Je kan er eentje halen, zelfs 4, maar geen 10.
 • bernard vermeulen

  3 weken geleden
  Als er iemand bescheiden is is het Wout wel, hij moet zelfvertrouwen hebben en wie goed kan lezen en het gehele artikel weet dat hij heel bescheiden is in tegenstelling tot anderen uit de Belgische ploeg, hij is eerlijk en zoekt niet vooraf een excuus om zich in te dekken zoals er renners zijn.
 • Willy Scholaart

  3 weken geleden
  Als ze rijden zoals de junioren hebben ze geen platte prijs.
 1. De snode plannen van de saboteurs: 4 vragen aan 4 buitenlandse kapers op de kust
  PREMIUM
  Wielrennen
  10

  De snode plannen van de saboteurs: 4 vragen aan 4 buitenland­se kapers op de kust

  Wout van Aert is de te kloppen man op het WK wielrennen. Daar is de wielerwereld het over eens. Maar er zijn kapers op de kust. Sonny Colbrelli werd Europees kampioen. Mathieu van der Poel maakt altijd en overal een kans, zelfs met een zere rug. Gouden olympiër Tom Pidcock won dit jaar al de Brabantse Pijl op de wegen van het WK. En Julian Alaphilippe zal strijden om zijn regenboogtrui te verlengen. Vier saboteurs vertellen over hun plannen.