Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert. © BELGA

“Wout beseft dat hij niet boven zijn ploegmaten mag staan”: zeven koers-intimi over de natuurlijke leider in Van Aert

WK WIELRENNENWat het Belgisch kopmanschap betreft, staat Wout van Aert zondag op het WK wielrennen op gelijke hoogte met Remco Evenepoel, maar in de rol van kapitein en natuurlijke leider heeft Van Aert een streepje voor. Zeven van zijn koers-intimi typeren die leiderskwaliteiten: van zingen op K3 met een rosse pruik tot niet juichen na winst van de cross in eigen dorp. “Ik heb hem in de ploegbus nog maar één keer kwaad gezien: toen hij in 2021 te horen kreeg dat Parijs-Roubaix uitgesteld werd naar het najaar.”

13 reacties

 • jan sergooris

  4 maanden geleden
  Ivo vandevonder ,uw wielergeschiednis nakijken. Merckx had toen (22j)al wel meer gewonnen dan Remco nu. Maar misschien wordt Remco evengroot als Merckx.
 • Geert Degezelle

  4 maanden geleden
  Remco kan winnen zoal Annemiek, Wout moet opletten om niet te verliezen zoals Lotte.
 • Mieke Ponet

  4 maanden geleden
  Dat Wout maar heel goed oplet want er zijn 12 Q-step renners in het peloton en het zou mij niet verbazen dat Lefevere weer zoals verleden jaar zijn orders doordrukt.
 • nicole haeck

  4 maanden geleden
  Geens Rik , Remco heeft zich op geofferd voor Zijn ploegmaat en die is wereldkampioen geworden en heeft niks voor Wout gedaan dus waarom zou Wout zich moeten opofferen?
 • adri zuiderwijk

  4 maanden geleden
  Eerst kopman en nu al een streepje voor als kaptein, Remco lijkt meer een natuurlijke leider gezien hoe hij de ploeg tot kalmte maande in de Vuelta na een lekke band zonder ook maar eigzins te panikeren, hopelijk laat hij morgen de werkelijke rangorde zien...
 1. Buitenlandse media lyrisch over wereldtitel Evenepoel: “Hij zit aan de tafel van de allergrootsten”
  Play
  WK wielrennen
  8

  Buitenland­se media lyrisch over wereldti­tel Evenepoel: “Hij zit aan de tafel van de allergroot­sten”

  Remco Evenepoel kroonde zich in het Australische Wollongong tot wereldkampioen wielrennen. België staat in rep en roer, maar ook de buitenlandse pers is lyrisch over het huzarenstukje van onze landgenoot. “Vijf jaar nadat hij het wielrennen ontdekte en twee jaar nadat hij bijna het leven liet in de Ronde van Lombardije, staat het Belgische wonderkind aan de top.”
 2. “250.000 euro om wereldkampioen te worden? Dat is juist niks”: Greg Van Avermaet en José De Cauwer fileren het WK
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN

  “250.000 euro om wereldkam­pi­oen te worden? Dat is juist niks”: Greg Van Avermaet en José De Cauwer fileren het WK

  Zet José De Cauwer (zondag 73) en Greg Van Avermaet (37) samen en je bent een paar uur zoet. De lunch in Wilford T in Temse, waar we ze uithoren over het WK wielrennen, loopt zo lang uit dat de kok verplicht is om het duo met zachte hand buiten te zetten - de avondshift komt er stilaan aan. De twee nemen afscheid met een weddenschap. “Als Greg wereldkampioen wordt, staan we hier volgende maand terug en trakteer ik”, belooft de ex-bondscoach. “En als het zilver of brons is, betaal ik”, zegt de man die 14 WK’s betwistte maar er in Australië niet bij is. Lees vooral verder waarover het dan wel gaat.