BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Wonden likken voor Van Aert: “Roubaix? Het was in Leuven te doen”

WK wielrennenGeen slappe excuses bij Wout van Aert (27). Hij vatte het WK samen in twee duidelijke conclusies: “Alaphilippe was de sterkste en ik was niet goed genoeg.” Over één ding had hij spijt: hij had zijn goeie vriend Jasper Stuyven misschien sneller moet inlichten over zijn twijfels.

58 reacties

 • bob jansens

  1 jaar geleden
  aan Ronny Holsbeek, er valt Remco, Tim of Yves niets te verwijten: zij hebben de taktiek van de Belgische ploeg uitgevoerd: de koers voor iedereen hard maken. Met deze taktiek speel je altijd in de kaart van de sterkste, en dat was zondag jammer genoeg voor de Belgen niet Wout, maar Alaphilippe. Maar misschien moeten we zeggen gelukkig was het Alaphilippe, want stel dat VdPoel de sterkste was geweest, dan hadden onze 3 DCQS-renners een ganse dag hun kas leeggereden voor niets...
 • frans ornelis

  1 jaar geleden
  dat was te verwachten als van aert niet wint zal het de schuld zijn van remco de fanatieke aanhangers van van aert zien maar een renner ook van aert heeft geen meter kop moeten rijden maar de hoofdzaak is de tijdrit waar hij zich helemaal leeggereden heeft op een week voor het wk
 • Ronny Holsbeek

  1 jaar geleden
  Wout was niet op de afspraak en gaf het toe. Maar wat de 3 Deceuninck renners deden was erger. Zij reden in opdracht van Deceuninck manager Lefevre voor teamgenoot Alaphillippe. Remco, Yves en Tim bedrogen daarmee onze nationale ploeg. Best nooit meer een Deceuninck renner in de nationale selectie opnemen. Alaphillippe moest en zou winnen . Dat was meteen duidelijk nadat de Belgische selectie bekent werd gemaakt.
 • Casto Giuseppe

  1 jaar geleden
  Minder op kop rijden de andere kijken de kat uit de boom
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Wout moet dringend wat minder "aanwezig" zijn in de kop van het peloton als hij dergelijke koersen wil winnen, die alomtegenwoordige aanwezigheid kost hem ook nu de overwinning, niet voor de eerste keer trouwens. Landenploegen mogen trouwens verdwijnen wat mij betreft, het volkslied van de overwinnaar kan altijd nog, ook in een "normaal" ploegverband.
 1. EXCLUSIEF. De eerste reactie van Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik in fout ben, maar had geen intentie om meisjes te kwetsen”
  Play
  WK wielrennen
  39

  EXCLUSIEF. De eerste reactie van Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik in fout ben, maar had geen intentie om meisjes te kwetsen”

  Een berouwvolle Mathieu van der Poel, vanmiddag op Zaventem na zijn terugvlucht uit Australië. Daar beleefde de Nederlander een heuse rollercoaster op het WK wielrennen. In een eerste reactie zegt Van der Poel dat hij het anders had moeten aanpakken. “Ik had me Australië anders voorgesteld. Ik geef toe dat ik in fout ben, maar ik had geen enkele intentie om die meisjes te kwetsen.”
 2. Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”
  WK wielrennen

  Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”

  Een aandachtige wielerfan had het misschien al ergens gelezen, maar kersvers bronzen medaille bij de junioren Vlad Van Mechelen heeft een bekende vader. Francis Van Mechelen was jaren geleden het brein achter Dynamite en hits als ‘Toeter op mijn waterscooter’ en ‘Pizza Hut’. Sven Ornelis en Anke Buckinckx van JOE belden Van Mechelen - die tegenwoordig rondtoert met een gigantische opblaasbare dinosaurus - voor de gelegenheid nog eens op. “Doodzonde dat ik er niet bij kon zijn, ik werd ziek op de vlucht naar Australië en moest terugkeren.